Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις της «Εβδομάδας Αποδήμων»

Με τη διεξαγωγή της πρώτης Παγκόσμιας Παγκαλυμνιακής Συνδιάσκεψης στις 12-13 Αυγούστου που προχώρησε στο μεγάλο γεγονός
της ίδρυσης του Δικτύου Απανταχού Καλυμνίων, ολοκληρώθηκε η «Εβδομάδα Αποδήμων», που ξεκίνησε στις 7 Αυγούστου με την πανηγυρική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τους Απόδημους Καλύμνιους.

Την Τετάρτη 8 Αυγούστου στον χώρο του Παρθεναγωγείου, όπου διεξαγόταν η Έκθεση Εικαστικών Καλυμνίων Καλλιτεχνών, έγινε πολύ ενδιαφέρουσα ενημερωτική ομιλία από τον πρώην πρόεδρο του Αναγνωστηρίου κ. Γιάννη Πατέλλη, με θέμα : «Οι μεγάλοι Καλύμνιοι καλλιτέχνες και η εικαστική παράδοση του νησιού μας».

Την Πέμπτη ο Δήμος διοργάνωσε μία ωραία εκδρομή με ξενάγηση στο βυζαντινό Κάστρο της Χώρας και ξεναγό τον φιλόλογο συγγραφέα Σακελλάρη Τρικοίλη.

Την Παρασκευή σειρά είχε η Κάλυμνος της Αρχαιότητας. Στον ιστορικό χώρο του Χριστού της Ιερουσαλήμ, σε κατανυκτικό περιβάλλον, ο αρχαιολόγος Μιχάλης Κουτελλάς, αφού ξενάγησε τους παρευρισκομένους στον χώρο, έκανε πολύ ενημερωτική ομιλία με θέμα τον Δάμο και τους οικισμούς της Αρχαίας Καλύμνου.

Ακολούθησε εξαιρετική μουσική βραδιά με την Καίτη Κουλλιά και τον Γιάννη Μαγκάκη.

Η εβδομάδα των αποδήμων έκλεισε με την καθιερωμένη ετήσια μεγάλη γιορτή των αποδήμων στην κατάμεστη από κόσμο Πλατεία Χριστού.

Τραγούδησαν η Δημοτική Φιλαρμονική και η Δημοτική Χορωδία Καλύμνου, χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς το Λύκειο Ελληνίδων και συγκρότημα νέων απόδημων Καλυμνίων.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, η οποία μέσω του χορηγού επικοινωνίας TV12, μεταδόθηκε ζωντανά σε όλο τον κόσμο, έγινε ανοικτή σύνδεση με το «Καλύμνικο σπίτι» στο Κέμπελ Οχάΐο. Στους παρευρισκόμενους απόδημους μας, μίλησε από καρδιάς ο Δήμαρχος Καλυμνίων Δημήτρης Διακομιχάλης.

Ακολούθησε καλύμνικο γλέντι μέχρι αργά από τους παρευρισκομένους απόδημους μας.

Το ραντεβού ανανεώθηκε για τον Αύγουστο του 2013 στον ίδιο χώρο.


Δρόσος Ταυλάριος

υπεύθυνος αποδήμων

Δήμου Καλυμνίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου