Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

Κραυγή αγωνίας για το μέλλον της ΑΣΤΕ Ρόδου - Τι έγιναν οι διαβεβαιώσεις Νικητιάδη;


Η Ανωτέρα Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων της Ρόδου (αλλά και η αντίστοιχη της Κρήτης), βρίσκεται εδώ και καιρό στο «μάτι του κυκλώνα» των οικονομικών εξελίξεων στην χώρα και ενώπιον του ορατού κινδύνου να κλείσει οριστικά.
Όπως καταγγέλλουν οι σπουδαστές της ΑΣΤΕ Ρόδου, η
φετινή χρονιά (σπουδαστικό έτος 2011 – 2012) ξεκίνησε με τρομερά προβλήματα και κυρίως με μεγάλη καθυστέρηση στην έναρξη των μαθημάτων, που ενώ είχαν προγραμματιστεί για τις 15 Οκτωβρίου, αυτά ξεκίνησαν στις 5 Δεκεμβρίου. Το αποτέλεσμα ήταν οι σπουδαστές και το διδακτικό προσωπικό να υποστούν την βάσανο των 9ωρων καθημερινών, εξαντλητικών προγραμμάτων.
Παράλληλα καθυστέρησαν σημαντικά τα θέματα με τα εργαστήρια και τους επιστημονικούς συνεργάτες, ενώ δεν υπήρξε η πρακτική άσκηση, που είναι απαραίτητη για τους μαθητές αυτών των σχολών, ενώ η χρηματοδότηση της σχολής, που θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον 36,000 ευρώ, παρόλα αυτά έχουν σταλεί μόνο 4.000 ευρώ
Επιπλέον ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα είναι η λειτουργία του Οικοτροφείου, το οποίο  καταγγέλλουν οι σπουδαστές ότι δεν λειτουργεί και αυτό θα φέρει την δραματική μείωση των σπουδαστών για το νέο σπουδαστικό έτος και το επαπειλούμενο κλείσιμο της σχολής.
Η βιωσιμότητα της ΑΣΤΕ Ρόδου είναι σημαντικότατη τόσο για την κοινωνία της Ρόδου, όσο και για τα Δωδεκάνησα γενικώς και οφείλει επιτέλους το κράτος να μεριμνήσει για να μην κλείσει. Ο Δωδεκανήσιος Υφυπουργός Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης, μπροστά σ’ αυτά τα προβλήματα της σχολής τι κάνει και γιατί δεν είχε μεριμνήσει τόσο καιρό, ώστε να μην φτάσουμε σήμερα στο να απειλείται με κλείσιμο η ΑΣΤΕ; Δηλώνει παντού και σε όλους τους πως ο στόχος του ήταν πάντα η ενίσχυση του τουρισμού και η πρόταξή του ως ασπίδα της ελληνικής οικονομίας ενάντια στην απειλή της κρίσης. Όμως, η κατάσταση με την ΑΣΤΕΡ, που αποτελεί ψυχή του δωδεκανησιακού (και όχι μόνο) τουρισμού, δεν συνάδει με τις προθέσεις του Υφυπουργού.
Ακολουθεί σε μορφή pdf στο τέλος του άρθρου η ανακοίνωση του Συλλόγου των σπουδαστών της ΑΣΤΕΡ.
«Παλμός του Αιγαίου»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου