Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΕ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥΣ ΜΑΣΤΡΟΚΟΥΚΟΥ, ΑΠΟ «ΚΑΛ. ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η προσπάθεια της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής και σημερινής αντιπολίτευσης να αποδημήσει το έργο της σημερινής Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου Δημήτρη Διακομιχάλη ευτυχώς πέφτει στο κενό. Γιατί ο λαός μας και μνήμη διαθέτει και κρίση. Θυμάται ότι η παράταξη του κ. Ρούσσου δεν υλοποίησε κανένα κοινωνικό πρόγραμμα για οκτώ ολόκληρα χρόνια, όταν τα προγράμματα αυτά ήταν πανεύκολα και άφθονα. Και όχι μόνο αυτό, αλλά και τα υπάρχοντα και λειτουργούντα διέλυσε. Γιατί άραγε; Μα γιατί δεν την ενδιέφερε η κοινωνική κατάσταση των συμπολιτών μας.
Στην ίδια λογική ενέταξαν και την κατάργηση της αυτεπιστασίας (προσπάθησαν μάλιστα να τη δικαιολογήσουν και ιδεολογικά ως δήθεν «εκμαυλισμό»). Γιατί αυτό; Μα γιατί τους ενδιέφερε μόνο η ουσιαστική σχέση τους με τον εργολάβο (ποιος ξεχνά το «είμαστε μπετόν αρμέ» ή τον κ. Ρούσσο ανάμεσα στους εργολάβους σε εκείνη την αλήστου μνήμης συνέντευξή τους στο Επιμελητήριο;).
Όταν λοιπόν μια Δημοτική Αρχή, αυτή του κ. Ρούσσου, λειτουργεί με βασική ιδεολογική της αρχή την κατάργηση της αυτεπιστασίας, τη διάλυση των υπηρεσιών του Δήμου, τη διάλυση του γκαράζ και των οχημάτων (φτάσανε στο σημείο να χρησιμοποιούν όχημα για να παίρνουν απ’ αυτό … ανταλλακτικά), είναι οξύμωρο, άστοχο και δηλώνει πολιτική απρέπεια και αμετροέπεια, σήμερα, λίγους μήνες μετά την απώλεια της εξουσίας να κάνουν κριτική για τη μη εφαρμογή μέχρι σήμερα της αυτεπιστασίας, όταν γνωρίζουν ότι αναμένουμε την έγκριση του σχετικού προγράμματος, με έτοιμες μελέτες τις οποίες η νέα Δημοτική Αρχή έκανε, για να ξεκινήσει. Κριτική σε τέτοια θέματα είναι για την παράταξή μας «βούτυρο στο ψωμί», ιδιαίτερα όταν προέρχονται από την παράταξη του κ. Ρούσσου. Μια παράταξη που λειτούργησε με τέτοιο τρόπο ώστε να αφήσει 10.500.000 ευρώ χρέος στο Δήμο, 2.500.000 ευρώ συσσωρευμένα χρέη στη ΔΕΥΑΚ από το 2005 μέχρι το 2010 και επιπλέον ένα κατασχετήριο από σαφή παράβαση καθήκοντος του προέδρου της, και 1.000.000 ευρώ τουλάχιστον χρέη στην ΑΝΕΚ ( δε γνωρίζουμε ακόμη τι θα δείξει ο έλεγχος των ορκωτών ελεγκτών).
Καλό θα είναι λοιπόν η παράταξη του κ. Ρούσσου να ασκεί κριτική υπολογίζοντας τι και πως έκανε κατά τη μακρόχρονη και πλούσια σε πιστώσεις περίοδο της δικής της εξουσίας. Το να αλλάζει ρότα τώρα που η χώρα και κατά συνέπεια το νησί μας περνά αυτήν την τεράστια κρίση, το να κάνει κριτική τώρα που άρχισε η εφαρμογή του 1ου κοινωνικού προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, τώρα που και παραλίες διαμορφώνονται για τα ΑΜΕΑ (άλλο πρόγραμμα για το οποίο «ποιούνται την νήσσαν») και άλλα παρόμοια προγράμματα που ετοιμάζονται, τουλάχιστον δείχνει ότι υποτιμά τη νοημοσύνη των συμπολιτών μας. Ας φροντίσει ο σύμβουλος του κ. Υφυπουργού να στελεχώσει με προσωπικό ( όχι εθελοντικά – συγχαρητήρια σ’ αυτούς που εκδήλωσαν ενδιαφέρον - ) το μουσείο του νησιού μας, μέσα στο οποίο βρίσκεται ένα από τα πέντε (5) καλλιτεχνικά διαμάντια της αρχαίας Ελλάδας, γιατί να ξέρει ότι και για τη θέση αυτή θα κρίνεται, εφόσον είναι θέση μετακλητή.
Η παράταξή μας θα μείνει ακλόνητη στις προεκλογικές της επαγγελίες και ο Δήμαρχος με όλη τη Δημοτική του Ομάδα θα δίνουν καθημερινά τον αγώνα τους για την έξοδο του νησιού μας από την κρίση στην οποία το έριξε η διακυβέρνηση του κ. Ρούσσου και της ομάδας του. Όσα εμπόδια και αν συναντούν, φανερά ή συγκαλυμμένα.»




Ο εκπρόσωπος τύπου


Δρ. Γεώργιος Θανάτσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου