Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

ΑΓΙΟ ΕΙΧΑΝ 2 ΓΑΛΛΟΙ & ΕΝΑΣ ΡΩΣΣΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ- ΤΟΥΣ ΈΣΩΣΕ ΤΟ «ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΤΑΡ» ΑΝΟΙΚΤΑ ΤΗΣ ΚΩ


«Aγιο» είχαν τελικά  τρεις τουρίστες (2 Γάλλοι-1 Ρωσσος),αφού βρέθηκαν να παλεύουν για τρεις ώρες με τα κύματα, παρασυρομενοι από  τα ισχυρά ρέματα που επνεαν στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Τιγκακι-Μαρμαρι της Κω, και τελικά βρέθηκαν σωοι  από τον ταχύπλοο σκάφος της ΑΝΕΚ, μετά και την υπερπροσπάθεια που κατέβαλαν τόσο ο  καπετάνιος όσο και το πλήρωμα του σκάφους «Κάλυμνος Σταρ», που αγνοώντας το πρωτόκολλο, έσπευσαν προς βοήθεια.
Αψηφώντας το πρωτόκολλο που συνοδεύει την μεταφορά των επιβατών, με κίνητρο την διάσωση αγνοούμενου στην θαλάσσια περιοχή Τιγκακι-Μαρμαρι Κω ,  ο καπετάνιος του σκάφους της ΑΝΕΚ(Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία Καλύμνου) «Κάλυμνος Σταρ» κ. Αντώνης  Χατζηαντωνιου , έσπευσε προς την διάσωση ενός αγνοούμενου , που τελικά επρόκειτο για τρεις!!
Συγκεκριμένα , κατά την εκτέλεση του καθημερινού δρομολογίου Κάλυμνος-Μαστιχαρι, με κατεύθυνση το λιμάνι της Κω, ο καπετάνιος Αντ.  Χατζηαντωνιου, ενημερώθηκε μέσω του Λιμεναρχείου Κω , ότι υπάρχει αγνοούμενος στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Τιγκακι-Μαρμαρι, χωρίς καθυστέρηση μόλις αποβίβασε τους επιβάτες του δρομολογίου, χωρίς χάσιμο χρόνου έσπευσε προς την διάσωση του αγνοουμένου, ενημερώνοντας παράλληλα την διοίκηση της ΑΝΕΚ.
Κατά την διάρκεια τους εντοπισμού του ενός αγνοημένου, τελικά εντόπισε τρεις (!)  τουρίστες ( 2 Γάλλοι-1Ρωσσος ) που προφανώς τους είχαν παρασύρει τα ισχυρά θαλάσσια ρέματα που επνεαν στην περιοχή, που πάλευαν με τα ρέματα τρεις ολόκληρες ώρες!
Συνοδεία των σκαφών του Λιμεναρχείου της Κω , οι τρεις τουρίστες στην συνέχεια επιβιβάστηκαν στο Λιμάνι του Μαστιχαριου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου