Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Στο ρόλο Σκούταρη (η μαγκούρα στη Βουλή) ο τέως Δήμαρχος Γ.Ρούσσος


Αναδεικνύεται σε κομματάρχη της δεκαετίας 50 και 60 μοιράζοντας πόρτα –πόρτα ψηφοδέλτια του νέου «αφεντικού» του!!!
Οι παλαιότεροι είναι σίγουρο ότι θυμούνται το αξέχαστο Διονύση Παπαγιανόπουλοστην ταινία «Τζένη-Τζένη» (1965) να υποδύεται τον Κοσμά Σκούταρη,κομματάρχη ενός νησιού, που έχει ως σήμα κατατεθέν τη μαγκούρα!!!
Και ενώ ο Σκούταρης είναι θερμός υποστηρικτής του υποψήφιου Γκόρτσου, ξαφνικά αλλάζει!!!!
Ο πολιτικός του αντίπαλος εφοπλιστής (Λάμπρος Κωνσταντάρας ) τον «εξαγοράζει»προκειμένου να στηρίξει τον ανιψιό του Νίκο Μαντά (Ανδρέα Μπάρκουλη) που κατεβαίνει υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές.
Δεν γνωρίζουμε αν ο τέως Δήμαρχος Γ.Ρούσσος ζήλεψε τη δόξα  του Σκούταρη αυτής της διαχρονικής ταινίας, αλλά ένα είναι βέβαιο ότι με τις παλαιοκομματικές μεθόδους που ακολουθεί για να στηρίξει το νέο του «αφεντικό», στο πολιτικό γραφείο του οποίου είναι αποσπασμένος εδώ και ένα χρόνο ,αναδεικνύεται σε ένα γνήσιο κομματάρχη της δεκαετίας του 50 και του 60 .
Αρκετά τα τηλεφωνήματα που μας έγιναν για να μας ενημερώσουν ότι ο κ. Ρούσσος γυρίζει πόρτα –πόρτα και από καφενείο σε καφενείο μοιράζοντας ψηφοδέλτια με σταυρό στο νέο του αφεντικό.
Και για όσους έχουν ασθενή μνήμη να θυμίσουμε ότι στις προηγούμενες εκλογές ο κ. Ρούσσος όχι μόνο ήταν αντίπαλος του νέου αφεντικού του, αλλά τον είχε κατατάξει και στην λίστα των "εχθρών"της Καλύμνου!!!!
Ρε κοιτάξτε πως αλλάζουν οι καιροί και ο παλιός καλός ελληνικός κινηματογράφος είναι πάντα επίκαιρος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου