Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Με 27 υπάλληλους έμεινε η καθαριότητα του Δήμου Καλύμνιων


Mε μείον δεκαέξι υπαλληλικό προσωπικό βρίσκεται η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Καλυμνιων, σε σχέση με το δυναμικό που υπήρχε στην διάθεση της υπηρεσία το 2011, όπου και ανέλαβε τα ηνία του Δήμου η σημερινή δημοτική Αρχή , σύμφωνα με όσα δήλωσε πρόσφατα στο (TV-12) ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Παντελής Ζωιδης.

Oπως δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος επί θεμάτων καθαριότητας, με την ανάληψη των καθηκόντων του η Υ.Κ είχε στο δυναμικό της 43 υπαλλήλους,  και σε διάστημα λίγων μηνών,(συνταξιοδοτήσεις κ.α.) η ευαίσθητη υπηρεσία του Δήμου , έμεινε μόνο με 16 εργάτες καθαριότητας και 11 οδηγούς, να αναλαμβάνουν καθημερινά την καθαριότητα ολοκλήρου του νησιού ….;
Άγνωστο παραμένει ακόμα, πως θα αντιμετωπιστεί το θέμα της αποκομιδής των απορριμμάτων στον Δήμο, λαμβάνοντας υπόψη το απαγορευτικό των προσλήψεων σε πανελλήνια κλίμακα, και το τι μέλει γεννεσθαι από δω  και στο εξής, θυμίζοντας την τεράστια συνεισφορά των εργαζομένων μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας  στον τομέα της γενικότερης καθαριότητας, τους τελευταίους 5  μήνες, που εν των μεταξύ έχει  ήδη  ολοκληρωθεί!!!
Τέλος,  θα πρέπει να σημειώσουμε  ότι σύμφωνα με  την πρόσφατη κοινή υπουργική απόφαση που υπέγραψαν οι  Εσωτερικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών και εγκρίθηκαν μερικές εκατοντάδες  (650 περίπου)  συμβάσεις προσωπικού καθαριότητας με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου(8 μήνες) σε  δήμους , οι οποίες όμως είναι ανταποδοτικού χαρακτήρα των δήμων αφού δεν προσμετρώνται στον κανόνα 1/5 που έχει τεθεί από την τρόικα, και το κόστος μισθοδοσίας των εργαζομένων καλύπτεται από τα τέλη που πληρώνουν οι πολίτες….
Αν και το ουσιαστικό μελλοντικού χαραχτήρα ζητούμενο στον τομέα της καθαριότητας , είναι η διαχείριση των απορριμμάτων κ.α. εντούτοις η καθημερινή αποκομιδή των απορριμμάτων, διαφαίνεται να είναι ένας ακόμα «πονοκέφαλος» για την σημερινή δημοτική αρχή.
«Ένας Θεός ξέρει τι θα γίνει»,όπως δήλωσε χαρακτηριστικά  ο αντιδήμαρχος Παντελής Ζωιδης !!!



http://palmoskalymnou.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου