Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Το 2005 η Δημαρχία Ρούσσου είχε μετατρέψει όλο το νησί σε Αστική περιοχή.


Επαναφέρουμε στο φως της δημοσιότητας, γιατί προφανώς να έχουν ξεχαστεί , 2 αποφάσεις που ελήφθησαν από το δημοτικό συμβούλιο Καλύμνου το 2005 και μετέτρεψαν όλο το νησί σε Αστική περιοχή.
Το 2005 η Δημαρχία Ρούσσου προκειμένου να καταφέρει να δρομολογήσει τα λεωφορεία αστικού τύπου (όχι υπεραστικού) σε όλες τις περιοχές της Καλύμνου, με απόφαση του Δημοτικού
Συμβουλίου, μετέτρεψε αρχικά όλη την Κάλυμνο πλην Εμπορειού, Σκάλια, Αργινώντα, Άργος και Βαθύ σε Αστική περιοχή .
Στη συνέχεια με νέα απόφαση τροποποίησε την αρχική απόφαση και χαρακτήρισε όλη την Κάλυμνο σε Αστική Περιοχή.
Συγκεκριμένα με την υπ’ αριθμό απόφαση 164/05 που λήφθηκε στη συνεδρίαση της 12/5/2005 , με πλειοψηφία αποφασίστηκε ο καθορισμός όλης της Καλύμνου σε Αστική περιοχή εκτός των περιοχών Εμπορειό, Σκάλια, Αργινώντα, Άργος και Βαθύ. Μειοψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι, Διακομιχάλης Δημήτρης και Μακρυλλός Μανώλης, ενώ λευκό ψήφισε η Χατζηλάου Αικατερίνη.
Στη συνεδρίαση της 8/9/2005 λαμβάνεται νέα απόφαση η 282/05 τροποποίηση της προηγούμενης απόφασης και αποφασίζεται κατά πλειοψηφία ο καθορισμός όλης της νήσου Καλύμνου σε αστική περιοχή.
Μειοψήφησαν όλοι οι σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης ενώ οι δύο σύμβουλοι της ελάσσονος μειοψηφίας Σ.Ζερβός κα Ε.Μακρυλλός δήλωσαν ότι απέχουν της ψηφοφορίας.
Αν και εκείνη την εποχή η αντιπολίτευση αλλά και η εφημερίδα μας «ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ» με πρωτοσέλιδα της δημοσιεύματα της «έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου» για απρόβλεπτες συνέπειες που θα μπορούσε να επιφέρει στο μέλλον η αστικοποίηση όλου του νησιού , η Δημαρχία Ρούσσου «σφύριζε αδιάφορα».
Μάλιστα η εφημερίδα μας μιλούσε για απρόβλεπτες παρενέργειες και για βραδυφλεγή βόμβα που είναι άγνωστο πότε θα εκραγεί.
Η απόφαση της Δημαρχίας Ρούσσου για αστικοποίηση όλου του νησιού, δεν γνωρίζουμε κατά πόσο αποτέλεσε πρόκριμα για την ενοποίηση της Χώρας με την Πόθια από την ΕΛ.ΣΤΑΤ Αρχή ,ένα είναι όμως βέβαιο, ότι αποτελεί ένα επιπρόσθετο επιχείρημα για αυτούς που εισηγήθηκαν και αποφάσισαν ότι η Χώρα Καλύμνου λόγω οικοδομικής ενοποίηση της με την Πόθια ,δεν μπορεί να θεωρηθεί αυτοτελής οικισμός.
Και βέβαια το ερώτημα : «Πως σχολιάζουν εκείνες τις αποφάσεις περί αστικοποίησης όλης της Καλύμνου» απευθύνεται σε όλους αυτούς που συμμετείχαν στην λήψη των αποφάσεων αυτών και που έρχονται με υποκριτικό τρόπο σήμερα να χύσουν «κροκοδείλια δάκρια» για την απόφαση της ΕΛΣΤΑΤ.
Και μην δώσουν την απάντηση «άλλα τα κριτήρια για την αστικοποίηση», γιατί τότε θα έλθουν στα λόγια μας και σε αυτά που υποστηρίζουμε και εμείς.
Άλλα είναι τα κριτήρια για την αστικοποίηση που καθορίζει το Υπουργείο Μεταφορών για τις αστικές συγκοινωνίες ,άλλα τα κριτήρια που καθορίζει η ΕΛ.ΣΤΑΤ για τις ανάγκες των απογραφών , άλλα τα κριτήρια που θέτει το Υπουργείο Περιβάλλοντος για τους παραδοσιακούς οικισμούς και άλλα τα κριτήρια που θέτει το Υπουργείο Εσωτερικών για τον χαρακτηρισμό ενός οικισμού ως ιστορικής πρωτεύουσας.
Ας μην λαϊκίζουν λοιπόν κοροϊδεύοντας τον κόσμο ότι η ΕΛ.ΣΤΑΤ με την απογραφή εξαφάνισε το Χωριό από τον χάρτη και έσβησε την ιστορίας της.
Η ΕΛ.ΣΤΑΤ με τα δικά της κριτήρια λοιπόν και για απογραφικούς και μόνο λόγους ενοποίησε το Χωριό με την Πόθια.
Μία απόφαση με την οποία διαφωνούμε κάθετα και που η θεραπεία της δεν γίνεται με εμπρηστικά κείμενα , με άναρθρες κραυγές και διχαστικές κορώνες.
Είναι ένα πρόβλημα που προέκυψε και που μπορεί να λυθεί με υπεύθυνη και σοβαρή επιχειρηματολογία ,ενότητα και συντονισμένες ενέργειες .
Ας το καταλάβουν όλοι αυτοί που θέλουν να παίξουν τα μικροπολιτικά τους παιχνίδια, με λαϊκισμούς αισχίστου είδους.

http://kalymnos-news.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου