Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Ο ΧΡΗΣΜΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΟΑΕΔ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ (VIDEO)

Τι ακριβώς συμβαίνει με την λειτουργία του γραφείου ΟΑΕΔ στην Καλυμνο ;
Που βρίσκεται η αλήθεια ;
Πότε επιτέλους θα λειτουργήσει το Γραφείο του ΟΑΕΔ στο νησί μας, έτσι ώστε ο συναλλασσόμενος θα εξυπηρετείται αμέσως χωρίς
να είναι απαραίτητο να προσέρχεται στην Υπηρεσία του ΟΑΕΔ στην Κω;
Πότε επιτέλους αυτό το συντεταγμένο κράτος θα εφαρμόσει μια εκ των αποφάσεων του , που βαλτώνει τα τελευταία 25χρονια , αφού υπάρχει και σχετική απόφαση αναρτημένη σε ΦΕΚ από το 1987;
Αυτά είναι μερικά ερωτήματα, τα οποία απασχολούν την επικαιρότητα της Καλύμνου , μετά και από δυο πρόσφατες σχετικές αναφορές , η μια από τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Νικητιάδη , και η άλλη από τον Δήμαρχο Καλυμνιων έπειτα από ενημέρωση από την Περιφερειακή Διευθύντρια του ΟΑΕΔ , όπου η αντιφατικότητα των δηλώσεων πραγματικά δίνει ...ρεσιτάλ!!!
«Προς επίλυση οδηγείται το πρόβλημα της παροχής των υπηρεσιών του ΟΑΕΔ στην Κάλυμνο μετά τη συνεργασία του Υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Νικητιάδη με τον διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Κικίλια...» αναφέρει το αρχικό σκέλος στο σχετικό δελτίο τυπου του Γραφείου του Υφυπουργού Νικητιαδη .
Για πιλοτικό πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που εφαρμόζεται πιλοτικά σε πρώτη φάση στην Αλόννησο, και στην συνέχεια θα εφαρμοστεί και σε άλλες περιοχές, και οι ανταποκριτές του οργανισμού στις κατά τόπους περιοχές θα εκπαιδευτούν στην ηλεκτρονική διαχείριση των θεμάτων που άπτονται των παρεχομενων υπηρεσιών. Δηλαδή ένα πανελλαδικό πρόγραμμα του ΟΑΕΔ . Το διαταυτα των δηλώσεων του Δημαρχου Διακομιχαλη .
Συμπέρασμα; ....
Η λειτουργία του γραφείο του ΟΑΕΔ στην Καλυμνο, εξακολουθεί να παραμένει στο σκοτάδι, και πιο συγκεκριμένα οι: Εγγραφές ανέργων Έκδοση βεβαιώσεων ανεργίας , Ενστάσεις – Αιτήσεις Θεραπείας, Ελέγχους σε προγράμματα απασχόλησης κ.α. παρεχομενες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ , μάλλον θα εξακολουθήσουν να αναμένουν στο ακουστικό...
Απευθυνόμενος στον Δωδεκανησιακό λαό πρόσφατα Βουλευτής του νομού μας , είχε δηλώσει «Πρέπει να αποδοκιμάσουν τους βουλευτές που χρησιμοποιούν μεθόδους Μαυρογιαλούρου....» και εάν τέτοιου είδους πολιτικές μεθοδολογίες και πρακτικές,(Βλέπε ΟΑΕΔ) εν μέσω προεκλογικής περιόδου , που θυμίζουν ευηχα λόγια χωρίς αντίκρισμα, συνεχίζονται να διαιωνίζονται, τότε πάντα θα υπάρχουν «Μαυρογαλιουροι», και ο πολίτης έχει πλέον το δικό του μερίδιο ευθύνης.
Τελικά θα πει κανείς την αλήθεια στον κόσμο , για το πότε θα λειτουργήσει το γραφείο του ΟΑΕΔ στο νησί μας;
Απάντηση η οποία θα πρέπει να σαφέστατη και κρυστάλλινη, και να μην επιδέχεται οποιασδήποτε «Πυθειακης» ερμηνείας , στο βωμό του όποιου μικροπολιτικού οφέλους .
Το δελτίο τύπου του κ. Νικητιαδη (τέλη Μαρτίου ) :
«Ειδικότερα , συμφωνήθηκε και έγινε δεκτή η πρόταση του Δωδεκανήσιου Βουλευτή για παροχή κωδικού στον ανταποκριτή του ΟΑΕΔ στην Κάλυμνο και της πλήρους ηλεκτρονικής διασύνδεσης και ένταξης της λειτουργίας του στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (Ο.Π.Σ.) του ΟΑΕΔ.
Η υλοποίηση της ανωτέρω συμφωνίας θα σημάνει πρακτικώς ότι πλέον το γραφείο του ανταποκριτή του ΟΑΕΔ στην Κάλυμνο θα μπορεί να προσφέρει με τελικό τρόπο και όχι διαμεσολαβητικώς προς την υπηρεσία Ο.Α.Ε.Δ. στην Κω τις ακόλουθες υπηρεσίες:
1. Εγγραφές ανέργων
2. Ανανέωση δελτίου ανεργίας
3. Έκδοση βεβαιώσεων ανεργίας
4. Αίτηση επιδότησης τακτικής ανεργίας
5. Καταχώρηση πληρωμής επιδόματος τακτικής ανεργίας
6. Παροχές εκτός επιδότησης τακτικής ανεργίας
7. Ενστάσεις – Αιτήσεις Θεραπείας
8. Ελέγχους σε προγράμματα απασχόλησης
Για όλα τα ανωτέρω καθώς και για πληροφορίες για όλα τα προγράμματα του ΟΑΕΔ , ο συναλλασσόμενος θα εξυπηρετείται αμέσως χωρίς να είναι απαραίτητο να προσέρχεται στην Υπηρεσία του ΟΑΕΔ στην Κω.
Ήδη για την υλοποίηση της συμφωνίας αυτής έχει αποσταλεί έγγραφο του Ο.Α.Ε.Δ. στο Δήμο Καλύμνου για την άμεση έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο και στη συνέχεια την υπογραφή της απαραίτητης Προγραμματικής Σύμβασης.
Και η σχετική δήλωση του δημάρχου Καλυμνιων (αρχές Απριλίου):
palmoskalymnou.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου