Τρίτη, 15 Μαΐου 2012

ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΤΟ ΜΑΡΑΣΙ ΤΗΣ ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ


Μετά την έγκριση και θεώρηση της μελέτης «επισκευή και συντήρηση πρανών στα Μαρασια της Καλύμνου» από την Τεχνική υπηρεσία του Δήμου , αλλά και την έγκριση του από πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ , ύψους 64.500 ευρώ με μειοδοτικό διαγωνισμό, άμεση θα πρέπει να είναι και η εκτέλεση του εργου , και ειδικότερα όσον αφορά την περιοχή της Υπαπαντής , γνωστή και ως περιοχή του καραβολα.
Ως ακρως επικίνδυνη θεωρείτε η μεγάλου βαθμού καθίζηση που έχει υποστεί κατά μήκος του δρόμου που βρίσκεται στο ύψωμα της περιοχής της Υπαπαντής, και που υποστηρίζει το πρανές του μεγάλου Μαρασιου της περιοχής .
Σε μερικά σημεία κατά μήκος του τοίχου η φθορά του χρόνου, άνοιξε μικρές τρύπες καθιστώντας ακρως επικίνδυνο εκτός της διάβαση των πεζών και κατοίκων της περιοχής, αλλά ακόμα και το παιχνίδι των μικρών παιδιών της γραφικής γειτονιάς του νησιού μας.
Σε αρκετα σημεία του δρόμου η επικινδυνότητα που ελογχευει από τις ρωγμές , που άνοιξαν λογο της καθίζησης , έχουν κυριολεκτικά διαταράξει την καθημερινότητα των κατοίκων, σε τέτοιο βαθμό, που κατά την διάβαση τους από το δρόμο αναγκάζονται να στηρίζονται σε τοίχους των απέναντι σπιτιών...
Η διαχρονικότητα του προβλήματος , αφού είναι γνωστό το πρόβλημα εδώ και αρκετα χρόνια, κατά μήκος του τοίχου σε αρκετα σημεία , έχουν δημιουργηθεί διαφορών μεγεθών τρύπες , και μόνο από θαύμα μέχρι τώρα δεν έχει προκληθεί κάποιο ατύχημα από παιχνίδια των παιδιών της περιοχής.
Επίσης , η παλαιότητα των σιδερένιων προστατευτικών πλεγμάτων ,ευελπιστούμε να συμπεριλαμβάνεται στις όποιες ενέργειες που θα πρέπει να έχει υπόψη του ο Δήμος, αφού δεν παρέχουν κανενός είδους προστασία .
Όπως προειπαμε , αφού έχουν εκπονηθεί όλες οι σχετικές μελέτες για την αντιμετώπιση των πρανών στα Μαρασια του νησιού μας, από τον Δήμο, η προτεραιότητα των αμέσων και ειδικών εργασιών που επιβάλετε να εκτελεστούν, θα πρέπει να περιλαμβάνουν ως πρώτο σταθμό όσον το συντομότερων δυνατόν, την περιοχή του πρανούς της περιοχής της Υπαπαντής, δίνοντας λύση σε ένα πρόβλημα που η αδυναμία του να επιλυθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια, σήμερα προβάλει ως αναγκαίο, αφού η επικινδυνότητα που ελογχευει λογο και της καθίζησης είναι μεγάλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου