Δευτέρα, 14 Μαΐου 2012

Αθώος λόγω αμφιβολιών ο Γ.Ρούσσος για την εικονική πρόσληψη υπαλλήλου στο Δήμο


Εκδικάστηκε χθες Παρασκευή 11 Μαϊου 2012 στο Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου η υπόθεση της εικονικής πρόσληψης υπαλλήλου στο Δήμο .
Κατηγορούμενος ο τέως ΔήμαρχοςΓ.Ρούσσος για τα αδικήματα της «παράβασης καθήκοντος» και της « απιστίας στην Υπηρεσία» με συγκατηγορούμενο τον εικονικά προσληφθέντα, για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας.

Μεταξύ άλλων, στο κατηγορητήριο κατά του Γ.Ρούσσου αναφερόταν :«Ως Δήμαρχος προσέλαβε στην Υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου για 135 ημερομίσθια το συγκατηγορούμενο του. Κατά το χρονικό διάστημα από 1/9-11/10/2005 ήτοι επί 41 ημέρες αν και δεν εργάστηκε στην Υπηρεσία του Δήμου ή σε άλλη ο συγκατηγορούμενος του, κατέβαλε κανονικά το μισθό του καθώς και τις ασφαλιστικές εισφορές του.»
Να σημειώσουμε ότι η υπόθεση αυτή είχε εκδικαστεί στο Τριμελές Εφετείο ,πριν ένα χρόνο στις 4 Μαίου 2011 και η απόφαση του Δικαστηρίου ήταν αθωωτική τόσο για το Γ.Ρούσσο όσο και για το συγκατηγορούμενο του.
Βέβαια η απόφαση αυτή δεν ήταν τελεσίδικη, αφού στις 9 Μαϊου 2011 και 5 ημέρες μετά την εκδίκαση της υπόθεσης, ο Εισαγγελέας Εφετών Δωδεκανήσου άσκησε έφεσηκατά της παραπάνω αθωωτικής απόφασης.
Ο λόγος υποβολής της έφεσης ήταν ότι σύμφωνα με την άποψη του κ. Εισαγγελέα,αποδείχτηκε κατά την ακροαματική διαδικασία πως υπήρχαν οι προϋποθέσεις για την έκδοση καταδικαστικής απόφασης.
Κατά την χθεσινή εκδίκαση στο Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου το Δικαστήριοέκρινε αθώο τον Γ.Ρούσσο και το συγκατηγορούμενο του, λόγω αμφιβολιών.
Μάρτυρες είχαν κληθεί και κατέθεσαν στο δικαστήριο ο Δήμαρχος Δημήτρης Διακομιχάλης , ο Διευθυντής της εφημερίδας μας Γιώργος Δρόσος, ο Προϊστάμενος Καθαριότητας του Δήμου και ο πρώην Διευθυντής του Προσωπικού του Δήμου. Επίσης από πλευράς του κατηγορουμένου Γ. Ρούσσου προτάθηκε και κατέθεσε ο κ. Σακελλάρης Ζερβός.
Δικηγόρος των κατηγορουμένων ο κ. Δημήτριος Καρδούλιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου