Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Η υποκρισία του Γ.Ρούσσου


Δύο μηνύσεις και μία μηνυτήρια αναφορά κατά πολιτικών του αντιπάλων υπέβαλε ο Γ. Ρούσσος τα 2 τελευταία χρόνια.
Ψεύδεται ασύστολα όταν δηλώνει δημόσια ότι « έχει να ασχοληθεί με τέτοιου είδους θέματα εδώ και 8 χρόνια» !!!!!.
Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΥ Γ.ΡΟΥΣΣΟΥ
Είναι εντελώς υποκριτικό ο άνθρωπος που έχει ποινικοποιήσει συστηματικά την πολιτική ζωή στην Κάλυμνο να παρουσιάζεται σήμερα ως «αθώα περιστερά» και όψιμος υπερασπιστής της μη ποινικοποίησης.
Αποτελεί πρόκληση ο τέως Δήμαρχος Γ.Ρούσσος, ο γεννήτορας της ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής στην Κάλυμνο, με περισσό θράσος να ψεύδεται ασύστολα και να δηλώνει δημόσια ότι έχει να ασχοληθεί με τέτοιου είδους θέματα εδώ και 8χρόνια.
Πριν αναφερθούμε στις 2 μηνύσεις και στη μία μηνυτήρια αναφορά, που υπέβαλε ο Γ.Ρούσος τα 2 τελευταία χρόνια κατά πολιτικών του αντιπάλων και κάνουμε και μία αναδρομή στης πάσης φύσεως καταγγελίες, προσφυγές και μηνύσεις που έχει καταθέσει όλα αυτά τα χρόνια που έχει εμπλακεί με την πολιτική, παραθέτουμε τα όσα ανέφερε δημόσια για το θέμα σε τηλεοπτική εκπομπή
Μεταφέρουμε αυτολεξεί κάποια χαρακτηριστικά αποσπάσματα απ’ αυτά που είπε ο Γ.Ρούσσος στον Μάμα Χαραμαντά στην εκπομπή «Εν Καλύμνω» τη Δευτέρα 14 Μαίου 2012.
Αρχική τοποθέτηση του
Γ.Ρούσσος:.. Σε κανένα δεν αρέσουν τα δικαστήρια. Εύχομαι και δεν εύχομαι μόνο, βάζω τα δυνατά μου, εάν κάπου πέφτει ένας ρόλος σε μας, να παίξουμε αυτόν το ρόλο έτσι ώστε να απαλλαγεί πιά η Κάλυμνος απ’ αυτή την υπόθεση. Μ.Χαραμαντάς:Ναι μα για αυτό έχετε και σεις κ. Ρούσσο μια ευθύνη, δηλαδή δεν είναι με ένα μονόπλευρο τρόπο το να απαλλαγεί η Κάλυμνος από τη αυτή τη νοσηρή ατμόσφαιρα και το νοσηρό κλίμα. Έχω κάνει και εγώ την κριτική στο Δήμαρχο, τι δουλειά έχει ένας Δήμαρχος, τώρα να σέρνεται 2 ημέρες για να είναι μάρτυρας κατηγορίας. αλλά από την άλλη πλευρά πρέπει και στη δική σας πλευρά, δηλαδή ως Ρούσσος Γιώργος ο οποίος ανοίξατε αυτή την πόρτα την όχι όμορφη να σταματήσετε και εσείς. Δηλαδή εάν κάποτε σας δοθεί μια δυνατότητα πείτε και εσείς ας το καλό να πάει στην οργή. Μόνο έτσι θα ηρεμήσει ο τόπος.
Γ.Ρούσσος: Ο Ρούσσος ο Γιώργος δεν άνοιξε καμία πόρτα.
Μ.Χαραμαντάς:Μα ο κ. Θανάτσης ο κ. Διακομιχάλης λέει ότι εσείς τους σύρατε και τους 2 στα δικαστήρια. Δεν σας λέω κάτι καινούργιο εγώ.
Γ.Ρούσσος: Τον κ. Διακομιχάλη εγώ τον έσυρα στα δικαστήρια;
Μ.Χαραμαντάς: Το έχει πει άπειρες φορές
Γ.Ρούσσος: Εσείς που κάνετε ρεπορτάζ ξέρετε να τον έχω σύρει;
Μ.Χαραμαντάς: Εγώ ξέρω
Γ.Ρούσσος: Πείτε μου, μία φορά που τον έχω σύρει στα δικαστήρια εγώ ο Γιώργος Ρούσσος;
Μ.Χαραμαντάς: Όχι .Εγώ ξέρω τις υποθέσεις. Αλλά το θέμα δεν είναι τι ξέρει ο Μ. Χαραμαντάς. Το θέμα είναι τι ξέρει μια τοπική κοινωνία. Δεν ξέρω, δεν ήσασταν εδώ νομίζω. Βγήκε ο κ. Θανάτσης και θα είναι και αύριο εδώ και μίλησε ότι αυτό είναι σαν τον πινγκ πόνγκ, μου κάνεις ,σου κάνω, πρέπει όλοι οι παράγοντες να ρίξετε αυτό πράμα το άσχημο να πάει στο καλό.
Γ.Ρούσσος: Τέλος πάντων . Εμείς έχουμε να ασχοληθούμε με τέτοιου είδους θέματα, εδώ και 8 χρόνια κ. Χαραμαντά. Εάν κάπου είχαμε κοντράρει δεν θέλω καν να αναφέρω για να μην σκαλίσω καταστάσεις, και όχι εγώ ο Γιώργος Ρούσσος, αν θέλετε κάποια στελέχη της παράταξης, υπό την αιγίδα μιας παράταξης. Τα κλείσαμε γρήγορα αυτά. Είχα πει στις εκλογές ότι στο βαθμό που μας αντιστοιχεί μία ευθύνη, επιτέλους αυτή η ευθύνη καταλογίζεται ,έφυγε, καλά είναι, εάν θέλουν την φυσική μου εξόντωση μπορεί και να την πετύχουν . Εάν θέλουν την πολιτική μου εξόντωση ,δηλαδή εγώ αν καταδικαζόμουν προχθές τι θα πάθαινα; Στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, έτσι θα κερδίσουν τον Ρούσσο , στερώντας τα πολιτικά του δικαιώματα; Κλείνοντας το θέμα ο κ. Ρούσσος είπε:
Πρέπει να τελειώσουν κάποια πράγματα γιατί αν είναι να προσφέρουμε κάτι στην μικρή μας Πατρίδα, πρέπει να βρούμε και την ψυχική δύναμη να το κάνουμε .Πως να το κάνουμε και να βρούμε την ψυχική δύναμη όταν εγώ ως πολίτης αυτού του νησιού ,όχι απλά ως κατηγορούμενος ,την ώρα που καίγεται ο κόσμος ,βλέπω το Δήμαρχο να κάθεται επί 2 ημέρες στη Ρόδο για να κατηγορήσει, να καταθέσει κλπ. Πρέπει να τελειώσουν αυτά.
Παρέμβαση Διευθυντού «ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ»
Ο ψευδής και υποκριτικός ισχυρισμός του Γ.Ρούσσου, ότι έχει να ασχοληθεί με τέτοιου είδους θέματα, εδώ και 8 χρόνια ,αλλά και η προσπάθεια του να μεταβιβάσει σε άλλους τις δικές του αποκλειστικές σοβαρές ευθύνες που έχει για την ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής στην Κάλυμνο, ανάγκασαν το Διευθυντή μας Γιώργο Δρόσο να κάνει τηλεφωνική παρέμβαση.
Παίρνοντας το λόγο ο Διευθυντής μας, αναφέρθηκε:
1.Στην μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε ο Γ.Ρούσσος τον περασμένο Αύγουστο κατά 17 δημοτικών Συμβούλων της πλειοψηφίας και της ελάσσονος αντιπολίτευσης ,επειδή ψήφισαν την απαλλοτρίωση χώρου του ΧΥΤΑ.
2. Στην μήνυση που υπέβαλε ο Γ.Ρούσσος ,λίγες μόνο ημέρες πριν τις εκλογές της 6ης Μαίου 2012, κατά του διευθυντής της εφημερίδας μας για συκοφαντική δυσφήμιση.
Προφανώς αιφνιδιασμένος ο τέως Δήμαρχος γι’ αυτή την εξέλιξη που τον εκθέτει ανεπανόρθωτα, δικαιολογήθηκε για μεν την μηνυτήρια αναφορά με την αστεία δικαιολογία ότι δεν πρόκειται για μηνυτήρια αναφορά αλλά για επιστολή!!!!, για δε την μήνυση κατά του Διευθυντή μας, μασώντας τα λόγια του είπε, ότι υπέβαλε αγωγή και όχι μήνυση για να διορθώσει στη συνέχεια, μετά από μήνυμα που πήρε στο τηλέφωνο του, ότι τελικά υπέβαλε μήνυση.
Οι απαντήσεις Γ.Ρούσσου
Παραθέτουμε το σχετικό απόσπασμα από την απάντηση που έδωσε:
Γ.Ρούσσος: Πρώτον οι 2 μηνύσεις εντός ή εκτός εισαγωγικών που αναφέρεται είναι του τελευταίου ενάμιση έτους. Δεν είναι των τελευταίων 8 ετών. Συμπέρασμα τα 8 τελευταία χρόνια πράγματι ,ο Ρούσσος δεν έκανε τίποτα με τη δικαιοσύνη. Δεν ποινικοποίησε καμία πολιτική ζωή και ποτέ δεν το έχει κάνει. Άλλοι γύρω από Ρούσσο πήραν πρωτοβουλίες και άρα ας χρεωθώ εγώ .Πολύ παλιά
Δεύτερο. δεν κάναμε μηνυτήρια αναφορά για το θέμα του ΧΥΤΑ. Εμείς επιστολή κάναμε ,την οποία κοινοποιήσαμε και στην Ιεραρχία της δικαιοσύνης, προς ενημέρωση.\
Μ.Χαραμαντάς: Δεν μπορεί να εκληφθεί ως μηνυτήρια αναφορά.
Γ.Ρούσσος: Όχι βέβαια. καθόλου ,καθόλου ,καθόλου!!!
Για την μήνυση εναντίον του Γ.Δρόσου ο Γ. Ρούσσος προσπαθώντας με αστεία επιχειρήματα να δικαιολογήσει την ενέργεια του αυτή είπε:
Χαραμαντάς: Τελικά αυτό για την μήνυση που είπε ο κ. Δρόσος ότι του υποβάλατε είναι αλήθεια;
Ρούσσος: Έχει μηνύσεις και μηνύσεις. Εάν πεις ψέματα που με λασπώνουν και εγώ σου κάνω μία μήνυση για να πάει στο δικαστήριο και να σε τσούξει λίγο για να μην ξαναπείς ψέμα ,να σε τσούξει δηλαδή να πληρώσεις κάποια αποζημίωση που δεν είναι εκεί το θέμα ,δεν είναι τα χρήματα το θέμα ,δεν είναι μήνυση αυτό, είναι μηχανισμός ξέρω γώ , να μην αποθρασύνεται κανείς, Δεν παθαίνει κάτι.
Χαραμαντάς: Έχετε κάνει μήνυση;
Ρούσσος: Θα σας πω. Δεν εξομοιώνεται αυτό να σας πάω εγώ σε ένα δικαστήριο για να σας κατηγορήσω για κάτι το οποίο δηλαδή θα σας στερήσει τα πολιτικά σας δικαιώματα είναι άλλης τάξεως μεγέθους το ένα , άλλης τάξεως μεγέθους το άλλο θέμα. Εγώ λοιπόν πράγματι έκανα όχι μήνυση , εγώ κατέθεσα αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση πριν τις εκλογές πραγματικά. Γιατί; Γιατί ο κ. Δρόσος είχε πρωτοσέλιδα εναντίον μου, δεν κατάλαβα, εγώ τι πρέπει να κάνω αν δεν του απαντήσω σε αυτό, ότι παρανόμως δεν ήμουνα στη δουλειά μου και ήμουν αλλού. Αυτό εγώ πως θα το παλέψω. Κυκλοφορεί στα ηλεκτρονικά site,κυκλοφορεί παντού, συζητιέται πως παλεύει αυτός που βάλλεται από ένα μέσο ενημέρωσης. Δεν το έκανα σε κανένα πολίτη….. Δεν είναι ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής αυτό. Αυτό είναι στοιχειώδης προστασίας αξιοπρέπειας. Δεν θα του κάνω κακό του κ.. Δρόσου να μην ανησυχεί. Δεν πρόκειται εγώ να κάνω κακό σε άνθρωπο ποτέ και για τίποτα.
Χαραμαντάς: Αυτό το κάνετε για ηθική ικανοποίηση.
Ρούσσος: Όχι αλλά το να καταδικαστεί ας πούμε και να πληρώσει 1.000 ευρώ , δεν ξέρω 500,100 ευρώ δεν με ενδιαφέρει. Να το νοιώσει. Δεν μπορεί να γράφει ότι θέλει. Αυτό δεν είναι ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής. Και ας μην εξομοιώνουμε πλέον το πράγμα…… Ένα λεπτό να διορθώσω κάτι γιατί είπα κάτι προηγούμενα που δεν είναι σωστό και πήρα μήνυμα. Δεν τα ξέρω καλά τα δικηγορικά. Μήνυση κάναμε γιατί η αγωγή πρέπει να ακολουθήσει την μήνυση. Είναι το σύστημα τέτοιο. Μήνυση λοιπόν αλλά για αυτό το λόγο.
ΟΙ ΔΥΟ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΜΙΑ ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΟΥ ΥΠΕΒΑΛΕ Ο Γ,ΡΟΥΣΣΟΣ ΤΑ 2 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ.
1. Μήνυση κατά Δ.Διακομιχάλη –Ι.Τάτση
Ο Γ.Ρούσσος στις 20 Μαρτίου 2010 υπέβαλε μήνυση κατά του Δημητρίου Διακομιχάλη και του Ιωάννη Τάτση για συκοφαντική δυσφήμιση σχετικά με το θέμα της καταγγελίας τους που έχουν κάνει για πληρωμές ύψους 500.000 ευρώ σε εργασίες που δεν έγιναν στο έργο του ΧΥΤΑ. Αξίζει να σημειώσουμε ότι κατά των ίδιων προσώπων ,την ίδια χρονική περίοδο περίπου, υποβλήθηκε μήνυση για τον ίδιο λόγο από τους αδελφούς Κρούσκου.
2. Μήνυση κατά Γεωργίου Δρόσου
Όπως ο ίδιος ο Γ.Ρούσσος παραδέχθηκε ,λίγες μόνος ημέρες πριν τις εκλογές της 6ης Μαίου 2012,υπέβαλε μήνυση κατά του Διευθυντού της εφημερίδας μας , Γιώργου Δρόσου για συκοφαντική δυσφήμιση.
Συγκεκριμένα ο Γ.Ρούσσος θεώρησε ως συκοφαντικό δημοσίευμα μας που είχε γίνει στις 21 Ιανουαρίου 2012 με τίτλο:
« ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Ο Γ.ΡΟΥΣΣΟΣ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ Γ.ΝΙΚΗΤΙΑΔΗ
Από τις 14 Δεκεμβρίου 2011 έχει δημοσιευτεί στο ΦΕΚ η λύση της εργασιακής σχέσης ,χωρίς αυτή να έχει ανανεωθεί μέχρι σήμερα.»
Μάλιστα ως μάρτυρες κατηγορίας προτείνει το Σακελλάριο Ζερβό και το Μάμα Χαραμαντά.
Βέβαια ο κ. Ρούσσος για την μήνυση κατά του Διευθυντή μας, μασώντας τα λόγια του είπε, ότι υπέβαλε αγωγή και όχι μήνυση για να διορθώσει στη συνέχεια, μετά από μήνυμα που πήρε στο τηλέφωνο του, ότι τελικά υπέβαλε μήνυση.
Για την μήνυση αυτή που αφορά άμεσα την εφημερίδα μας, δεν θα επεκταθούμε περισσότερο αυτή τη χρονική στιγμή ,απλά να πούμε ότι το σχετικό δημοσίευμα μας ,το οποίο ο Γ.Ρούσσος θεωρεί συκοφαντικό ,είναι ακριβέστατο και τεκμηριωμένο κάτι που θα αποδειχτεί και κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης από τη δικαιοσύνη.
3, Μηνυτήρια αναφορά κατά 17 δημοτικών συμβούλων
Για πρώτη φορά στα χρονικά της ιστορίας της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Καλύμνου ,μηνύονται Δημοτικοί Σύμβουλοι επειδή με την ψήφο τους πήραν κάποια απόφαση. Και μάλιστα οι δημοτικοί αυτοί σύμβουλοι, δεν μηνύονται από κάποιον τρίτο που θεώρησε ότι θίγονται κάποια συμφέροντα του ,αλλά από συναδέλφους τους δημοτικούς Συμβούλους!!!!!
Συγκεκριμένα ο τέως Δήμαρχος Γεώργιος Ρούσσος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μιχαήλ Λελέκης ,Ιωάννης Μαστροκούκος, Μιχαήλ Μπούκης και οι πρώην δημοτικοί Σύμβουλοι Αγαπητός Σκουμπουρδής και Σακελλάρης Ζερβός συνυπογράφουν ένσταση-προσφυγή προς το Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κατά της υπ’αριθμό 169/2011 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καλύμνου που αφορά στην κήρυξη απαλλοτρίωσης εδαφικής έκτασης συνολικού εμβαδού 34.261,04 τμ στη θέση Αραμανού– Γιανοχώραφα και συγκεκριμένα για την εναπόθεση απορριμμάτων.
Πρόκειται για το επίμαχο τμήμα στο Χώρο του ημιτελούς έργου του ΧΥΤΑ για το οποίο έχουν εγερθεί αξιώσεις από ιδιώτες. Αν αυτή η προσφυγή απευθυνόταν μόνο στο Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και αφορούσε μόνο την εξέταση της νομιμότητας της από Διοικητικής πλευράς, σίγουρα δεν θα ήταν επιλήψιμη ούτε θα αποτελούσε θέμα προς συζήτηση. Τα άτομα όμως που συνυπογράφουν αυτή την 24σέλιδη προσφυγή είχαν διαφορετικό στόχο.
Την προσφυγή τους αυτή την κοινοποιούν : στον Υπουργό Εσωτερικών ,στον Υπουργό Δικαιοσύνης Διαφάνειας& Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στο Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, στον Εισαγγελέα Αρείου Πάγου ,στον Εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου και στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω.
Είναι φυσικό από τη στιγμή που η προσφυγή αυτή κοινοποιείται στις Εισαγγελικές Αρχές, να υπέχει και θέση μηνυτήριας αναφοράς.
Μάλιστα οι συνυπογράφοντες την προσφυγή αυτή, τονίζουν μετά επιτάσεως ότι οι δημοτικοί Σύμβουλοι που ψήφισαν την απόφαση αυτή έχουν διαπράξει τα ποινικά αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της απιστίας ενώ τους καταλογίζουν ότι είχαν και δόλο,.
Επίσης καλούν τις Εισαγγελικές Αρχές να προβούν στις παραπέρα νόμιμες ενέργειες, επιφυλασσόμενοι για την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματος τους.
Επίσης εκβιαστικά απευθυνόμενοι προς τον Γενικό Γραμματέα δηλώνουν : «δεν θα δεχθούμε ,ούτε θα ανεχθούμε τυχόν έγκριση εκ μέρους της υπηρεσίας σας σχετικής απόφασης του δημοτικού μας συμβουλίου (περί αναγκαστικής απαλλοτρίωσης του επίδικου τμήματος), αφού σε μια τέτοιας απευκταία περίπτωση θα αναγκαστούμε, δυστυχώς να προβούμε σ’ όλες τις αναγκαίες νόμιμες ενέργειες ,ενώπιον κάθε δικαστικής και διοικητικής Αρχής.»
Να σημειώσουμε ότι μηνυόμενοι από το Γ. Ρούσσο και την παρέα του, είναι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της δημοτικής πλειοψηφίας και της Ελάσσονος μειοψηφίας που παρευρισκόντουσαν στη συγκεκριμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και υπερψήφισαν την απόφαση για την κήρυξη απαλλοτρίωσης του επίμαχου τμήματος . Συγκεκριμένα μηνύονται για παράβαση καθήκοντος και απιστία με δόλο οι παρακάτω:
1.Ανδρέου Γεώργιος
2.Γαβαλάς Νικόλαος
3.Γαλουζής Ιωάννης
4. Γιαννικουρής Νικήτας
5. Ζωϊδης Παντελής
6.Κατσοτούρχης Ιωάννης
7.Κοπανέζος Γεώργιος
8. Κουτρούλης Παντελής
9.Λεβέντης Εμμανουήλ
10. Μαγκάκης Ιωάννης
11 Ρήγας Μικές
12.Τάτσης Ιωάννης
13.Τρικοίλης Μιχαήλ
14.Χατζηδάκης Θέμελης
15. Χατζημιχάλης Χρήστος
16. Ψαράς Γεώργιος
17. Σεμίραμις Ψαρομπά.
Βέβαια ο κ. Ρούσσος με αστείες δικαιολογίες προσπαθεί να πείσει ότι πρόκειται για μία απλή επιστολή και όχι για μηνυτήρια αναφορά .
Δυστυχώς ο κ. Ρούσσος υποτιμά την νοημοσύνη του κόσμου αραδιάζοντας τέτοιες ανοησίες, αφού είναι γνωστό όχι μόνο στον πρωτοετή φοιτητή της Νομικής αλλά και σε κάποιον που έχει στοιχειώδεις γνώσεις της λειτουργίας της δικαιοσύνης ότι η κοινοποίηση οποιασδήποτε προσφυγής- αναφοράς στις Εισαγγελικές αρχές αποτελεί και μηνυτήρια αναφορά.
Η ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ Γ.ΡΟΥΣΣΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ.
Όσο κι αν προσπαθεί ο Γ. Ρούσσος να αποποιηθεί τις ευθύνες που έχει για την ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής υποστηρίζοντας ψευδώς ότι δεν έχει υποβάλλει καμία μήνυση κατά Διακομιχάλη ,τα γεγονότα και οι ενέργειες του το διαψεύδουν .
Τόσο αυτά που παραθέσαμε παραπάνω, όσο και μία αναδρομή στο παρελθόν, δείχνουν ότι ο Γ,Ρούσσος ψεύδεται ασύστολα.
Η ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής της Καλύμνου έχει τη δική της ιστορία και τον πρωταγωνιστικό ρόλο τον είχε και συνεχίζει να τον έχει ο κ. Γ.Ρούσσος .
Παραθέτουμε κάποιες από τις καταγγελίες, μηνύσεις, ενστάσεις για διάφορες υποθέσεις, που έχει υποβάλλει και στείλει στη δικαιοσύνη, ο Γ.Ρούσσος κατά χρονολογική σειρά.
: 1. Το 1998: Αναφορά στο Υπουργείο Υγείας και Παιδείας καταγγέλλοντας ότι η τοποθέτηση του Γ.Θανάτση στο Νοσοκομείο Καλύμνου είναι παράνομη
2. Τον Οκτώβριο 2001 ο Γ.Ρούσσος ως επικεφαλής της μείζονος πλειοψηφίας καταθέτει μήνυση κατά του τότε Δημάρχου Δ.Διακομιχάλη, του Προέδρου ΔΣ Γιάννη Μαγκάκη, του Αντιδημάρχου Παντελή Σαγρέ, επειδή δεν του έδιναν στοιχεία που ζητούσε από το Δήμο Καλυμνίων.
3. Κατά την περίοδο 1999-2002 ο κ. Ρούσσος καταθέτει 114 ενστάσεις κατά της Δημοτικής Αρχής.
4.Τον Αύγουστο 2002 καταθέτει αναφορά στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω για το θάλαμο αποσυμπίεσης του Νοσοκομείου Καλύμνου, κατηγορώντας το Γ.Θανάτση ότι με ευθύνη του εξέθετε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές
5. Μαιος 2003 Μήνυση κατά του Γιώργου Θανάτση για παράνομες προσλήψεις στη ΔΕΥΑΚ
6. Στις 18 Ιουνίου 2003 καταγγελία στον Εισαγγελέα Κω κατά Δ.Διακομιχάλη λόγω καθυστέρησης παράδοσης του Δημοτικού Ραδιοφώνου
6. Το Καλοκαίρι 2004 Μήνυση κατά Δημήτρη Διακομιχάλη για συκοφαντική δυσφήμιση
7. Τον Οκτώβριο 2004 στέλνει το πόρισμα της GRANT THORNTON στον Εισαγγελέα ζητώντας την ποινική δίωξη του Δ.Διακομιχάλη
7. Το Δεκέμβριο 2004 μήνυση κατά Γ. Θανάτση και Δ. Διακομιχάλη για δήθεν διπλά οδοιπορικά έξοδα που έπαιρνε ο πρώτος από ΔΕΥΑΚ και Νοσοκομείο
8. Την μήνυση με ξεχωριστό έγγραφο την στέλνει στο Υπουργείο Παιδείας Εσωτερικών ,Περιφέρεια ,Εισαγγελέα Εφετών.
9. Καταγγελία κατά Γ. Θανάτση στο Υπουργείο Παιδείας για τις προσλήψεις που έκανε στη ΔΕΥΑΚ.
10 . Μήνυση κατά Θανάτση διότι ως Διευθυντής του Νικηφορείου προέβη στην αφαίρεση τσιμέντου από τον προαύλιο χώρο προκειμένου να βάλει πράσινο.
11. Το Δεκέμβριο 2009 Καταγγελία στο Γραφείο του Πρωθυπουργού με κοινοποίηση στον Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου για καταλογισμό σε βάρος Διακομιχάλη, Σαγρέ και Ανδρέου, ποσού 800.000 ευρώ περίπου, για τα εκκλησιαστικά συμβούλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου