Τετάρτη, 30 Μαΐου 2012

«Ιερόσυλοι ποντικοί» έκλεψαν και τη Μονή της Αγίας Αικατερίνης


Τάματα σημαντικής αξίας και διάφορα χρηματικά ποσά , αφαίρεσαν από την Ι.Μ.της Αγ.Αικατερινης στους Βοθύνων άγνωστοι δράστες, τις προηγούμενες ημέρες. Σημειώνεται δε, ότι οι δράστες λίγο πριν εισέλθουν στον ναό της Αγ.Αικατερινης καικλέψουν κυρίως τάματα και αφιερώματα των πιστών από τις δυο εικόνες, ώρες πριν, αφαιρεσαν από τους ξενώνες των μοναχών ένα κινητό , 850 ευρώ που προερχόταν είτε από δωρεές είτε είχαν ως σκοπό τη εξόφληση υποχρεώσεων της Μονής , και ένα χρυσό σταυρό της Ηγουμένης , από την περίοδο της χειροτονίας της.

Συγκεκριμένα, ανήμερα της Αναλήψεωςοι «ιερόσυλοι ποντικοί» αφού διέρρηξαν την πόρτα του ξενώνα της ηγουμένης αφαιρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο, το ποσό της τάξεως των 600 ευρώ που προερχόταν από δωρεές πιστών, και ένα χρυσό σταυρό από την χειροτονία της ανυπολόγιστης αξίας και αφαιρωντας την προστατευτική σιτα του παραθύρου βγηκαν στον αυλιο χώρο.
Στην συνέχεια οι δράστες παραβιάζοντας την είσοδο ενός ακόμα ξενώνα των 11 μοναχών της μονής, αφαιρεσαν το ποσό των 250 ευρώ, που είχαν συγκεντρώσει για την εξόφληση υποχρεώσεων της Μονής.
Οι μοναχές χωρίς να έχουν υποψιαστεί τίποτα το σοβαρό, παρά το άστατο που αντίκρισαν στους ξενώνες, τις επόμενες ώρες και ενώ προετοιμάζονταν για την Θεία λειτουργία διαπίστωσαν το μέγεθος της κλοπής των δραστών. Τα μεσάνυχτα Παρασκευής προς Σαββάτου και λίγο πριν την νυχτερινή αγρυπνία , έντρομες οι μοναχές είδαν ότι αρκετα από τα τάματα και τα αφιερώματα των πιστών ανυπολόγιστης αξίας που υπήρχαν και στις δυο εικόνες της Αγ.ΑΙκατερινης , είχαν κάνει …φτερά!! Οι άγνωστοι δράστες παραβιάζοντας την πόρτα του ιερού Ναού, εισηλθαν στο εσωτερικό του , και προφανώς μη βρίσκοντας χρηματικά ποσά στο μικρό παγκάρι της Εκκλησιάς, στράφηκαν προς τις εικόνες με τα τάματα και τις δωρεές των πιστών, και με επαγγελματικό τρόπο αφαιρεσαν τα προστατευτικά τζάμια , και έκλεψαν αρκετα από αυτά.
Από την εικόνας της Αγ.Αικατερινης ειδικότερα οι ιερόσυλοι ποντικοί , αφαιρεσαν 2 χρυσές εικόνες αλυσίδες λαιμού, έναν ασημένιο σταυρό με πετράδια, ένα δακτυλίδι ασημένιο, και έναν μεγάλο σταυρό με την αλυσίδα του ανυπολόγιστης αξίας.
Από την δε εικόνα του προσκυνατηριου πήραν 4 περιδέραια εκ των οποίων το ένα ήταν ολόχρυσο , ενώ μεταξύ των κλοπιμαίων των δραστών ήταν και μια αλυσίδα της συζύγου του αείμνηστου Μανώλη Καζωνη που έχασε την ζωή του στον πετροπόλεμο του '35…
Μεταξύ των ταμάτων και δωρεών που έκαναν φτερά από τον Ι.Ν.της Αγίας Αικατερίνης ήταν και ένα χρυσό ρολόι , ένα ζευγάρι χρυσά σκουλαρίκια, ενώ σημειώνεται ότι το γεγονός αυτής της αποτρόπαιας πράξης των ιερόσυλων ποντικών έχει κυριολεκτικά σκορπίσει πανικό στις 11 Μοναχές που βρίσκονται εκεί παρά την τοποθέτηση συστήματος παρακολούθησης με κάμερες που έχει εγκατασταθεί, ενώ η πράξη καταγγέλθηκε στις Αρχές και πλέον οι δράστες αναζητούνται
(Ρεπορτάζ: Νικόλας Μακαρούνας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου