Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Ο Γ. Κασσάρας απολογείται και ανατρέπει το σκηνικό (2 video)


Ο Γιώργος Κασσάρας, τ. βουλευτής του ΠαΣοΚ και νυν υποψήφιος με το Κοι.Συ., απολογήθηκε για την καταψήφιση του Μνημονίου, αλλά και ανατρέπει το πολιτικό σκηνικό του Δήμου.

Διαθέτει δύναμη

Ο κύριος Κασσάρας πραγματοποίησε την τελευταία προεκλογική του ομιλία, το βράδυ της 3.5.12, στην αυλή της Παναγιάς, μπροστά σε μια ικανοποιητική συγκέντρωση λαού. Οι προεκλογικές ομιλίες σε ανοικτό χώρο, ακόμη κι αν αυτός είναι περιορισμένος όπως η αυλή της Παναγιάς του Χωριού, στην εποχή μας είναι ένα ρίσκο. Ο κύριος Κασσάρας όμως τόλμησε, για να αποδείξει τελικά ότι διαθέτει δύναμη, αν και εμφανίστηκε ενώπιον του λαού ως υποψήφιος ενός νέου κόμματος, να είναι ιδρυτικό στέλεχος της Κοινωνικής Συμφωνίας (Κοι.Συ.) της Λ. Κατσέλη και του Χ. Καστανίδη, κόντρα στο ΠαΣοΚ απ’ όπου τον διέγραψε η ηγεσία του, επειδή καταψήφισε το Μνημόνιο. Η καλή παρουσία του κόσμου ήταν μια απόδειξη ότι ο κύριος Κασσάρας διαθέτει προσωπική πολιτική δύναμη.
Υποψήφιος δήμαρχος…
Αυτή την πολιτική δύναμη που διαθέτει θα την αξιοποιήσει και θα τη θέση στην υπηρεσία του λαού στις επόμενες δημοτικές εκλογές, κατεβαίνοντας ως υποψήφιος δήμαρχος. Κάτι που το υπαινίχθηκε στην ομιλία του και το έχουμε έτοιμο για παρουσίαση μετά τις εκλογές, αλλά το δήλωσε καθαρά την επομένη, κατά την εμφάνιση του στο ΑΙΓΑΙΟ TV, περί τις 4μμ. Με αυτή του τη δήλωση ο κ. Κασσάρας έφερε τα πάνω κάτω τις βουλευτικές εκλογές και έβαλε φωτιά στα δημοτικά μας πράγματα, καθώς από τα λεγόμενα του βγαίνει ότι με πικρά αντιλήφθηκε ότι ο κ. Διακομιχάλης τον χρησιμοποιούσε απλώς  για το δικό του πολιτικό συμφέρον.
Η διαπίστωση αυτή του κ. Κασσάρα αναφέρεται σε μια αναμφισβήτητη πραγματικότητα, η οποία ξεκίνησε να ζυμώνεται εδώ και πολλά χρόνια, πιθανότατα σε μια «πολιτική συμφωνία «κοινής ωφέλειας».
Ψήφο στην Κοι.Συ.
Προς το παρόν όμως  έχουμε μπροστά μας τις βουλευτικές εκλογές… Για τη διαγραφή του από το ΠαΣοΚ ο κύριος Κασσάρας δήλωσε ότι αισθάνεται υπερήφανος, γιατί αυτή προήλθε από την καταψήφιση του μνημονίου και τόνισε με έμφαση ότι έκανε το χρέος του προς το λαό που εκπροσωπεί. Προειδοποίησε δε ότι αν ο λαός κάνει το λάθος και στηρίξει ξανά τα δύο λεγόμενα μεγάλα κόμματα, το ΠαΣοΚ και τη ΝΔ, θα έχει μια νέα συγκυβέρνηση που θα τον οδηγήσει σε χειρότερες καταστάσεις, με ακόμη μεγαλύτερες περικοπές μισθών και συντάξεων.  Η Κοι.Συ, είπε είναι η δύναμη που πρέπει να βγει ενισχυμένη στο νέο κοινοβούλιο, γιατί έχει την πιο ρεαλιστική και προοδευτική πρόταση: Μέσα στο ευρώ, μέσα στην Ευρώπη, αναθεώρηση αλλαγή των όρων του μνημονίου.
(Παραθέτουμε ένα βίντεο με τα κύρια σημεία της ομιλίας του κ. Κασσάρα και ένα δεύτερο με την σαφέστατη προειδοποίηση ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος – και όχι μόνο, είχε και αιχμές εναντίον συγκεκριμένου τοπικού πολιτικού, που φαίνεται να πιστεύει ότι τον «πούλησε»…)

http://www.argokalymnos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου