Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Βαριά «καμπάνα» σε 36χρονο Καλύμνιο -4 χρόνια φυλάκιση


Κατηγορούμενος για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών αλλά και κατοχή ηρωίνης, κάθισε χθες στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 36χρονος Καλύμνιος ο οποίος κρίθηκε ένοχος, καταδικάστηκε σε 4 χρόνια φυλάκισης και πήρε το δρόμο για τη φυλακή, καθώς η έφεσή του δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Ο 36χρονος, ο οποίος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα, συνελήφθη τον Μάρτιο του 2012 στη Κω κατηγορούμενος για κλοπές που είχε διαπράξει ενώ στη κατοχή του είχε βρεθεί και ποσότητα ηρωίνης βάρους 2,2 γραμ.
Σε βάρος τους ασκήθηκαν διώξεις σε βαθμό κακουργήματος, μετά την απολογία του είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος και χθες η υπόθεσή του εκδικάστηκε από το αρμόδιο δικαστήριο.
Απολογούμενος ο 36χρονος ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων πως είναι εξαρτημένος από τα ναρκωτικά εδώ και αρκετά χρόνια, στα οποία και «αιχμαλωτίστηκε» εξαιτίας του θανάτου του πατέρα του.
Ισχυρίστηκε πως δεν θυμάται το μεγαλύτερο μέρος των κλοπών που του καταλογίζονται ότι έκανε, καθώς βρισκόταν υπό την επήρεια ουσιών και δήλωσε ότι θέλει να «ξεφύγει» παρακολουθώντας πρόγραμμα απεξάρτησης σε κάποιο κέντρο.
Ο ίδιος ζήτησε συγνώμη για τις πράξεις του τις οποίες και απέδωσε στην χρήση των ναρκωτικών ουσιών.
Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Νικήτα Μπόλκα, έκρινε ένοχο τον 36χρονο μετατρέποντας την κατηγορία σε κλοπές κατ' εξακολούθηση και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 4 ετών για την οποία ωστόσο δεν δέχτηκε η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη λόγω που επιβαρυμένου ποινικού μητρώου που διαθέτει και έτσι ο 36χρονος επιστρέφει στη φυλακή. Σε ότι αφορά τη κατηγορία για την ηρωίνη μετατράπηκε σε κατοχή προς ιδίαν χρήση.
.
ΡΟΔΙΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου