Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

«Σκληρή» αντίδραση από ΑΡΓΩ Α.Ε. και Σ. Ψαρομπά «πυροδότησαν» τα υπονοούμενα για «ημετέρους και συμφέροντα»


Όπως ήταν αναμενόμενο, ήλθε η «αντίδραση» τόσο από την εταιρεία ΑΡΓΩ Α.Ε., όσο και από την αντιδήμαρχο Σεμίραμις Ψαρομπά, σχετικά με τα όσα ήλθαν στην επικαιρότητα, από τα αποτελέσματα της απογραφής του 2011, που παρουσίασαν και κατήγγειλαν τόσο η ελάσσων όσο και η μείζων αντιπολίτευση.



Συγκεκριμένα την περασμένη Παρασκευή (11-01-2013), ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Γιάννης Γαλουζής, σε τηλεοπτική του εμφάνιση σε τοπικό σταθμό, αναφέρθηκε στο θέμα και κατήγγειλε την «εξαφάνιση» του Χωριού ως οικισμού, από τα αποτελέσματα της απογραφής.

Πράγματι ήταν ένα γεγονός μείζονος σημασίας, αφού παρουσιάζονταν η ιστορική πρωτεύουσα του νησιού ενωμένη με την Πόθια.

Την ανακοίνωση του Γ. Γαλουζή ακολούθησε δελτίο τύπου της παράταξής τους, ενώ και η μείζων αντιπολίτευση εξέδωσε σχετικό δελτίο, που κι αυτό δημοσιεύτηκε.

Ακολούθησαν τηλεοπτικές και τηλεφωνικές παρεμβάσεις για το θέμα και … δεν άργησε να «πάρει φωτιά» το πολιτικό σκηνικό του νησιού.

Αιτία οι ευθείες βολές κατά της Δημοτικής Αρχής, η οποία κατηγορήθηκε ότι ευθύνονταν για το γεγονός αυτό και μάλιστα στα δελτία υπήρξαν και αναφορές σε «συμφέροντα και ημέτερους», που εξυπηρετούνταν από την αλλαγή αυτή στον δημογραφικό χάρτη του νησιού, σε σχέση με τους οικισμούς.

Μετά το διάλειμμα του Σαββατοκύριακου, ακολούθησε η συνέντευξη που παραχώρησε ο Δήμαρχος για το θέμα, ο οποίος κατηγόρησε τις αντιπολιτεύσεις και ιδίως τους επικεφαλείς τους, ως «κοινούς συκοφάντες», ενώ η κόντρα συνεχίστηκε και στα τοπικά ΜΜΕ με παρεμβάσεις πολιτικών προσώπων. Μάλιστα ο δ.σ. και εκπρόσωπος τύπου της μειζ. αντιπολίτευσης Σ. Ζερβός, σε τηλεοπτική του παρουσία μίλησε «ανοικτά» και ζήτησε την παραίτηση της Αντιδημάρχου Σ. Ψαρομπά.

Τόσο τα δελτία όσο και οι τηλεοπτικές (και τηλεφωνικές παρεμβάσεις) «φωτογράφιζαν» συγκεκριμένα συμφέροντα. Έτσι επειδή όλοι «στην Ιερουσαλήμ παροικούμε», ήταν φυσικό επακόλουθο να δοθεί η συνέχεια με τα δελτία που δημοσίευσαν τόσο η εταιρεία ΑΡΓΩ ΑΕ όσο και η αντιδήμαρχος Σ. Ψαρομπά.

Το δελτίο της αντιδημάρχου, ήταν «σκληρό» και δηκτικό προς τους επικεφαλείς των αντιπολιτεύσεων αλλά και προς τον Σ. Ζερβό, ενώ αποδίδει την «επίθεση» στην δήλωσή της να είναι εκ νέου υποψήφια με τον σημερινό Δήμαρχο στις επόμενες εκλογές, δηλώνοντας ξεκάθαρα δηλαδή, πως πίσω από τις ενέργειες των αντιπολιτεύσεων, βρίσκονταν πολιτικές σκοπιμότητες.

Από την πλευρά της η εταιρεία ΑΡΓΩ ΑΕ, καταλήγει στην ανακοίνωσή που έδωσε στην δημοσιότητα, ότι θα προβεί σε αγωγές, για να αποκαταστήσει το κύρος της εταιρείας και να φανεί η αλήθεια, όπως τονίζει χαρακτηριστικά στο δελτίο τύπου, το οποίο δημοσιεύουμε παρακάτω.

Τελικά το θέμα με την απογραφή και την «ενσωμάτωση» του Χωριού στον ενιαίο οικισμό της Πόθιας, έδωσε «εκρηκτικές» διαστάσεις στην πολιτική αντιπαράθεση του νησιού.

Ακολουθούν τα δελτία τόσο της εταιρείας ΑΡΓΩ ΑΕ όσο και της Αντιδημάρχου Σ. Ψαρομπά, όπως δόθηκαν στην δημοσιότητα.

«ΠΑΛΜΟΣ του ΑΙΓΑΙΟΥ»





                                                                                                                                            ΠΡΟΣ: Μ.Μ.Ε.

                                                                                                                                          Κάλυμνος 16-01-13

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΡΓΩ Α.Ε.


Στα 80 χρόνια παρουσίας της εταιρείας μας ΑΡΓΩ Α.Ε. στην Κάλυμνο, μόνη μέριμνα μας ηταν η απρόσκοπτη τροφοδοσία των ακριτικών νησιών μας με τα καλλίτερα προϊόντα στις καλλίτερες τιμές στα πλαίσια των νόμων και του υγιούς ανταγωνισμού, η σωστή διαχείριση ώστε να διασφαλίζεται η παροχή εργασίας σε 70 εργαζόμενους οικογενειάρχες και τα συνακόλουθα της δράσης της οικονομικά οφέλη στο νησί μας, η συνεισφορά σε εθνικούς και κοινωνικούς αγώνες από την οικογένεια των μετόχων της.
Την επιτυχημένη μακρόχρονη πορεία μας, διαμορφώσαμε με σκληρή και έντιμη δουλειά, χωρίς να παραβούμε εμείς νόμους και δικαστικές αποφάσεις.
Ξεκίνησε όμως πρόσφατα ένας συστηματικός διασυρμός μας, με αφορμή τα -αποτελέσματα της απογραφής στο Δήμο μας από τη Στατιστική Αρχή, επειδή αφ' ενός δεν ευνοούν, ως φαίνεται, κάποια επιχειρηματικά συμφέροντα, αφ' ετέρου δε θεωρήθηκαν ως «ευκαιρία» για μικροπολιτικές επιθέσεις στερούμενες παντελώς βασιμότητας και ουσίας.
Φαίνεται δυστυχώς ότι η απαρέγκλιτη εφαρμογή του νόμου και στο νησί μας ενοχλεί κάποιους.
Στην ενορχηστρωμένη εναντίον μας συκοφαντική επίθεση τους, επιφυλασσόμαστε να απαντήσουμε άμεσα με αγωγές, ώστε να φανεί ποιος είναι πράγματι με τη νομιμότητα και τη διαφάνεια και το κοινό συμφέρον -γιατί αυτά είναι πατριωτισμός - και ποιος όχι. Εκεί οι μάσκες θα πέσουν!


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΑΡΓΩ Α.Ε.

ΠΟΘΗΤΟΣ Α. ΨΑΡΟΜΠΑΣ


                             

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                   16 Ιανουαρίου 2013
ΝΟΜΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
   ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ                                          
       ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΣΕΜΙΡΑΜΙΣ ΨΑΡΟΜΠΑ                                        
Ταχ. Δ/νση: 85200
Τηλέφωνο: 22430 24723/059143

Πληροφορίες:                                              Προς: Μ.Μ.Ε.
Fax: 22430 23185                                                  
URL:   www.kalymnos-isl.gr                                
                                                                                                                                                                                                             
                                            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

       Η χυδαία, αήθης και συκοφαντική δυσφήμησή μου που επιχειρείται από τους κ. κ. Μαστροκούκο, Γαλουζή και Ζερβό δε θα μείνει αναπάντητη. Δεν είμαι διατεθειμένη να ανεχθώ την προσβολή της προσωπικότητάς μου, της τιμιότητας και της αξιοπρέπειάς μου, ιδιαίτερα από ανθρώπους που έχουν πολλαπλά ωφεληθεί οικονομικά και επαγγελματικά από την πολιτική τους ενασχόληση με τα κοινά. Ποτέ στη ζωή μου δεν χρησιμοποίησα πλάγια μέσα για να ωφεληθώ, εγώ ή η οικογένειά μου. Πάντοτε πρόσφερα στον τόπο μου και στους συμπολίτες μου χωρίς καμιά ανταμοιβή, χωρίς να επιδιώκω μισθούς ή άλλα ωφελήματα, χωρίς να βλάψω κανέναν.

          Τις προηγούμενες ημέρες με υπονοούμενα ο κ. Μαστροκούκος και ο κ. Γαλουζής προσπάθησαν να με σπιλώσουν και χθες ο κ. Ζερβός ξεκάθαρα και ξεδιάντροπα, ο άνθρωπος τον οποίο τιμώρησε ο καλυμνιακός λαός στις πρόσφατες εκλογές, απαξιώνοντάς τον στην κυριολεξία και θέτοντάς τον στο πολιτικό περιθώριο, ο οποίος προκειμένου να μπει στο Δημοτικό Συμβούλιο οδήγησε σε παραίτηση ένα σωρό προηγούμενούς του Συμβούλους, μου ζήτησε με την ελεεινή τοποθέτησή του στο ΑΙΓΑΙΟ TV να παραιτηθώ για λόγους ευθιξίας.

          Ποιοι τολμούν να ζητούν την παραίτησή μου; Οι άνθρωποι οι οποίοι χρόνια στην πολιτική δεν πρόσφεραν ούτε ένα λιθαράκι , αλλά ωφελήθηκαν οικονομικά όχι λίγο. Και συγκεκριμένα ο κ. Μαστροκούκος, που έλαβε ως πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ 180.000 ευρώ μισθούς και αναγκάστηκε να πληρώσει και πρόστιμο στην εφορία επειδή δεν τα δήλωσε, ο κ. Ζερβός, που πούλησε την παράταξή μας (ντρέπομαι γι’ αυτόν τον άνθρωπο) και τον επιστήθιο φίλο του Μανώλη Μακρυλό, όταν ήμασταν μαζί, για να βρει έναν μισθό και ο κ. Γαλουζής, ο βολεμένος Διευθυντής του Νοσοκομείου.

         Καταλαβαίνω τους λόγους για τους οποίους μου επιτίθενται με αυτόν τον ανέντιμο και ανήθικο τρόπο. Γιατί ανακοίνωσα πρόσφατα ότι θα είμαι και πάλι υποψήφια με τον Δήμαρχό μας, που αποτελεί εμπόδιο στα σχέδια αυτών που έριξαν το νησί μας στην μιζέρια , την ανυποληψία, την ανημποριά, την φτώχεια (ενώ αυτοί ωφελήθηκαν).

         Θα είμαι πάντα πιστή στις αρχές μου, στην προσφορά μου, στην ηθική και στην εντιμότητα. Σ’ αυτά που δεν μπορούν οι κύριοι αυτοί να με φτάσουν, ούτε στο μικρό μου δαχτυλάκι.                    



ΣΕΜΙΡΑΜΙΣ ΨΑΡΟΜΠΑ

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

www.palmosaigaiou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου