Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

«Κόντρα» για την Απογραφή, Συμπολίτευσης και Αντιπολίτευσης,«Φωτογραφίζουν ημετέρους» και συμφέροντα

Συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ Δημοτικής Αρχής και αντιπολίτευσης για την «εξαφάνιση» από τον χάρτη της απογραφής της Χώρας Καλύμνου, ως οικισμού και όλα δείχνουν πως αυτή η ένταση θα κλιμακωθεί τις επόμενες μέρες, τόσο σε επίπεδο εμφανίσεων σε ΜΜΕ, όσο και στο ΔΣ, που θα συγκληθεί την Παρασκευή με μοναδικό θέμα την απογραφή.

Στην κόντρα και ο Μαστροκούκος

Μετά την παρουσία σε τοπικό κανάλι του αρχηγού της ελάσσονος αντιπολίτευσης Γιάννη Γαλουζή και το σχετικό δελτίο τύπου που έδωσε η «ΝΕΑ ΚΑΛΥΜΝΟΣ» στην δημοσιότητα, «μπήκε στο παιχνίδι» και ο έτερος των αντιπολιτεύσεων του ΔΣ Γιάννης Μαστροκούκος, με δελτίο τύπου που δημοσίευσε και με τηλεφωνική του παρέμβαση σε εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού.

Η μείζων αντιπολίτευση, με το δελτίο που εξέδωσε θέτει «καυτά» ερωτήματα προς την Δημοτική Αρχή και μιλά για συμφέροντα τα οποία θέλουν οι κάτοικοι της Χώρας (3.311 κάτοικοι κατά την τελευταία απογραφή) καθώς και της περιοχής του Λαφασιού, να προσμετρούνται στον πληθυσμό της Πόθιας, η οποία εμφανίζεται να έχει 12.324 κατοίκους.

Διακομιχάλης: Η Στατιστική Υπηρεσία έδωσε τα στοιχεία – Συκφαντούν οι αντιπολιτεύσεις (ακολουθεί το βίντεο με την συνέντευξη του Δ. Διακομιχάλη)

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Διακομιχάλης έδωσε σήμερα συνέντευξη τύπου για το θέμα και μίλησε για ενέργειες που αφορούν την Στατιστική Υπηρεσία, προσπαθώντας έτσι να αποποιηθεί των όποιων ευθυνών του καταλογίζονται από τις αντιπολιτεύσεις για το θέμα που προέκυψε την Παρασκευή, με την δημοσιοποίηση που έδωσε η παράταξη του Γιάννη Γαλουζή.

Οι δηλώσεις του Δημάρχου στρέφονταν προς την ΕΛ.ΣΤΑΤ, την οποία κατέδειξε ως τον «αυτουργό» της πράξης αυτής και τόνισε ότι ήδη έχει προβεί σε ενέργειες, ώστε να αποκατασταθεί το όλο ζήτημα.

Μάλιστα για το θέμα θα συγκληθεί το ΔΣ για να παρουσιαστεί από την ΔΑ τόσο το πρόβλημα που προέκυψε, όσο και οι ενέργειες που έγιναν (σύμφωνα με τον Δήμαρχο) αλλά και όσες θα γίνουν στο εξής, αλλά και για να απαντήσει μέσα από το θεσμικό όργανο, όπως δήλωσε, για τις καταγγελίες των αντιπολιτεύσεων.

Να σημειώσουμε πως ο Δήμαρχος κατηγόρησε τις αντιπολιτεύσεις ότι αυθαίρετα εξαπολύουν καταγγελίες για «βόλεμα ημετέρων» μέσα από αυτή την ενέργεια. Με λόγο «δηκτικό» ο Δήμαρχος κατηγόρησε τις αντιπολιτεύσεις ότι για συκοφαντίες και ζήτησε να κατονομάσουν τα όσα καταγγέλλουν!

«Επώνυμοι» οι ανώνυμοι «ημέτεροι», ας τους κατονομάσουν...

Οι δύο αντιπολιτεύσεις, εμμέσως πλην σαφώς «φωτογραφίζουν» τους «ημετέρους», τους οποίους η ΔΑ θέλησε να εξυπηρετήσει με την πράξη αυτή, χωρίς φυσικά να τους κατονομάζουν.

Επειδή όλοι «παροικούμε την Ιερουσαλήμ» και γνωρίζουμε πρόσωπα και καταστάσεις, εκφράζουμε την απορία γιατί οι δύο αντιπολιτεύσεις, ενώ κατηγορηματικά δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους «ημέτερους» που εξυπηρετεί η ΔΑ, δεν τους κατονομάζουν, παραδίδοντάς τους έτσι στην λαϊκή «κατακραυγή», αλλά περιορίζονται σε «μισόλογα» και υπόνοιες! Θεωρούμε πως είναι καθήκον των πολιτικών να τηρούν λόγο ευθύ και να μην αφήνουν υπόνοιες και να προβαίνουν σε καταγγελίες, που να έχουν «όνομα και επώνυμο»!

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι γνωστός επιχειρηματίας του νησιού, που άμεσα θίγεται από την «ενοποίηση» της Πόθιας με το Χωριό και την μη απογραφή του Λαφασιού ως αυτοτελούς οικισμού, σε τηλεφωνική του παρέμβαση κατά την διάρκεια εκπομπής τοπικού τηλεοπτικού σταθμού, μίλησε για το γεγονός αυτό και τόνισε πως υπάρχουν συγκεκριμένα συμφέροντα πίσω από το όλο θέμα!

«Παραχάραξη» της ιστορικής υπόστασης του νησιού και του δοκιμαζόμενου Χωριού

Έγκλημα κατά της ιστορικής παράδοσης του νησιού, είναι τα στοιχεία που δημοσιεύει η στατιστική υπηρεσία. Οφείλει η Δημοτική Αρχή να αποκαταστήσει ΑΜΕΣΑ την ιστορική πραγματικότητα και να κατονομάσει τους υπαίτιους αυτής της παραχάραξης. Η ιστορική μνήμη του λαού της Καλύμνου, είναι αδιαπραγμάτευτη και «πολύτιμη» κληρονομιά για τις επόμενες γενιές και δεν «νομιμοποιείται» κανείς στο να προβαίνει σε παρόμοιες ενέργειες.

Ο οικισμός του Χωριού, εκτός των άλλων, είναι αυτός που έχει τα μεγαλύτερα προβλήματα σήμερα στο νησί, αφού η εγκατάλειψη και η παρακμή, είναι πλέον τα κύρια γνωρίσματά του. Να σημειώσουμε ότι πριν μερικά χρόνια, είχε καταταχθεί στους οικισμούς με το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας σε ολόκληρο το Αιγαίο. Αυτό το γεγονός αποτελεί πλήγμα για το ιστορικό Χωριό και κυρίως για την όποια ανάπτυξη θα μπορούσε να υπάρξει σ' αυτή την προβληματική περιοχή, αφού η «ενσωμάτωσή» του στην Πόθια, το αποκλείει από μελλοντικές παρεμβάσεις μέσα από επενδυτικά ή άλλα προγράμματα.

Η απογραφή «καίει» και τον Πάνορμο

Η όλη υπόθεση γύρω από την απογραφή του 2011, έφερε στην επιφάνεια και ένα άλλο, μείζονος σημασίας, θέμα, αυτό του Πανόρμου. Η απογραφή παρουσιάζει την περιοχή να έχει 2.069 κατοίκους και να υπερβαίνει το όριο των 2000 κατοίκων, το οποίο δίνει φορολογικά και κυρίως ασφαλιστικά προνόμια (ΟΓΑ, ΟΑΕΕ κλπ). Αυτό συνεπάγεται πως οι επιχειρηματίες της περιοχής που απαλλάσσονταν από την υποχρέωση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών, σε μια περίοδο ύφεσης, θα επωμιστούν ένα επιπλέον βάρος, στα ήδη πενιχρά οικονομικά τους δεδομένα.

Προέχει η επίλυση του προβλήματος – Αλλεπάλληλα τα «χτυπήματα» εις βάρος του νησιού

Ανεξάρτητα από την πολιτική ένταση που «πυροδότησε» το θέμα αυτό, τόσο η ΔΑ όσο και οι αντιπολιτεύσεις, οφείλουν να δράσουν στα πλαίσια του ΔΣ και να αποκαταστήσουν την ιστορική αλήθεια, αλλά την πραγματική εικόνα των πληθυσμιακών δεδομένων του νησιού, ώστε να αποφευχθούν οι δυσάρεστες συνέπειες για την Κάλυμνο. Μέσα στο ζοφερό περιβάλλον που βιώνουμε άπαντες, δεν υπάρχουν οι πολυτέλειες για σφάλματα και παραλείψεις ούτε για κωλυσιεργίες, αλλά οφείλουν όλοι να φροντίσουν καταρχάς την επίλυση του θέματος. Η όποια πολιτική αντιπαράθεση, θα πρέπει να κινείται παράλληλα και να μην επηρεάζει την επίλυση ενός τόσο καυτού θέματος.

Ήδη το νησί μετρά σοβαρές «πληγές» με κυρίαρχο αυτό της απώλειας της Δ.Ο.Υ. που τελικά θα κλείσει στις 18 Μαρτίου, παρ' όλες τις «διαβεβαιώσεις» των «καρεκλοκένταυρων» του Αθηναϊκού κράτους. Οι «φίλοι» της Καλύμνου «την έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια» μπροστά στην αδιαφορία τους να αποκαταστήσουν την δικαιοσύνη και να σεβαστούν την περιβόητη νησιωτικότητα, που έχει καταντήσει πλέον «λάστιχο» και ο καθένας την προσαρμόζει στα μέτρα του. Για το θέμα αυτό διαπιστώνουμε μια απόλυτη σιγή και καταλαβαίνουμε, δυστυχώς, ότι στις 18 Μαρτίου, απλώς θα θρηνήσουμε την απώλεια μιας ακόμη υπηρεσίας από το νησί και μιας ήττας της τοπικής πολιτικής. Ο «χορός» της απαξίωσης και υπανάπτυξης του τόπου, καλά κρατεί, ενώ οι «Πόντιοι Πιλάτοι» πάντα θα βρίσκουν θέματα να ασχολούνται!

Τα στοιχεία της απογραφής του 2011, όπως δημοσιεύτηκαν είναι τα παρακάτω:

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ: 16.179

-Αργινώντα 17 -Άργος 278, - Βαθύς 492 -Βλυχάδια 68 -Βοθύνοι 245 -Εμπορειός 56 -Πόθια 12324 -Καμάρι 86 -Μυρτιές 325 -Πάνορμος 2.069 -Πλάτη 2 -Σκάλια 41 -Τέλενδος94 - Ψέριμος 80 -Καλόλιμνος 2

«ΠΑΛΜΟΣ του ΑΙΓΑΙΟΥ»

Παραθέτουμε το δελτίο τύπου της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης, το οποίο σήμερα «αναζητήσαμε» στο διαδίκτυο (δεν μας εστάλη με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο), ενώ επαναλαμβάνουμε την δημοσίευση του έτερου δελτίου, της παράταξης «ΝΕΑ ΚΑΛΥΜΝΟΣ».

ΔΗΜΟΤΙΚΗ  ΠΑΡΑΤΑΞΗ

ΚΑΛΥΜΝΟΣ-ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΑΛΥΜΝΟΣ 12-01-2013

Με το υπ. Αρθ.3465/28-12-2012 φύλλο της εφημερίδας της Κυβέρνησης ,τεύχος δεύτερο,   δημοσιεύτηκε η με αρθ. 11247 απόφαση με θέμα «Αποτελέσματα της απογραφής Πληθυσμού- Κατοικιών 2011 που αφορούν στο Μόνιμο  Πληθυσμό της χώρας.

Προς μεγάλη μας έκπληξη, διαπιστώσαμε ότι, στην απογραφή,  δεν εμφανίζεται ως ανεξάρτητος οικισμός το Λαφάσι.

Προς μεγαλύτερη όμως έκπληξή μας, οργή και αγανάκτηση, διαπιστώσαμε, ότι εξαφανίστηκε, διαγράφηκε και δεν υπάρχει πλέον στον χάρτη και στην ελληνική πολιτεία το ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΧΩΡΙΟ Της Καλύμνου.

Ποιος ιστορικός παραχαράκτης και με τι θράσος βεβήλωσε την από αιώνων  τοπική μας ιστορία ? Ποιος ο σκοπός, και ποια συμφέροντα εξυπηρετεί, οι 3.311 κάτοικοι του Χωριού, καθώς και οι κάτοικοι του Λαφασιού, να αθροιστούν και να απογραφούν ως κάτοικοι Πόθιας?

Με τον τρόπο αυτό, η Πόθια,  εμφανίζεται να έχει πληθυσμό 12.324 χιλ. Ποια συμφέροντα εξυπηρετούνται με το να εμφανίζει η ΠΟΘΙΑ πληθυσμό, πάνω από 10.000 χιλ. κατοίκους?

Ποιος αλλοίωσε την απόφαση του δημοτικού Συμβουλίου? Αυτά είναι μόνο μερικά από  τα ερωτήματα που τίθενται, και περιμένουν την απάντησή τους.

Τι άλλα επιτέλους  δεινά θα πρέπει να ζήσει η Κάλυμνος, από το πέρασμα αυτής της Δημοτικής Αρχής ?

Ως παράταξη, δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις εξαντλώντας κάθε πρόσφορο μέσο που έχουμε στη διάθεσή της, προκειμένου να ανατρέψουμε αυτό το αίσχος.

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

ΜΑΣΤΡΟΚΟΥΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

«ΝΕΑ ΚΑΛΥΜΝΟΣ»

ΚΑΛΥΜΝΟΣ 12/01/2013

Κάστρο (Χώρας ή Πόθαιας;)

Με έκπληξη διαπιστώσαμε, ότι στην δημοσιοποίηση της απογραφής του μόνιμου πληθυσμού 2011 από την στατιστική υπηρεσία (ΦΕΚ 3465 Β/28-12-2012) χάθηκε ο οικισμός του Χωριού, για την ακρίβεια τον κατάπιε η Πόθια, θέμα μείζον, που το ανέδειξε ήδη ο επικεφαλής της παράταξης μας κος Γαλουζής Ιωάννης, στην συνέντευξη του στο Αιγαίο ΤV στις 11/01/2013. Συνειδητοποιώντας τις τεράστιες πολιτιστικές, ιστορικές, παραδοσιακές και προσβλητικές για τους κατοίκους του Χωριού και όχι μόνον επιπτώσεις θέτουμε τα εξής ερωτήματα:

1.Ποία απόφαση στάλθηκε στην στατιστική υπηρεσία για την απογραφή των οικισμών, όταν στην απόφαση 46/2011 του Δημοτικού Συμβουλίου συμπεριλαμβάνετο και η Χώρα;2.Βάση ποιας εισήγησης η στατιστική υπηρεσία προέβη σε αυτό τον καθορισμό των οικισμών, αποβάλλοντας την Χώρα;3.Ποιον άραγε εξυπηρετεί μια τέτοια απόφαση;

Επειδή για εμάς δεν υπάρχει καμία απορία, απλά θέλουμε να πληροφορήσουμε τον Καλυμνιακό λαό, ότι πρόκειται για μια ακόμη πράξη βολέματος ημετέρου της δημοτικής αρχής εις βάρος κάποιον άλλων θυσιάζοντας την ιστορία, την παράδοση, τον πολιτισμό και τις αγνές καλύμνικες κοινωνικές σχέσεις στον βωμό της σκοπιμότητας, του ετσιθελισμού και της αλαζονείας της εξουσίας.

Ωραίος τρόπος ανάδειξης της Χώρας ως πολιτιστική πρωτεύουσας της Καλύμνου.

Ντροπή κύριοι της δημοτικής αρχή. Ντροπή!

Από το Γραφείο Τύπου

http://palmosaigaiou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου