Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Έως τις 15 Μαρτίου οι αιτήσεις για το Τοπικό Συμβούλιο Νεολαίας


Ένας ακόμη προεκλογικός μηχανισμός στήνεται, ασφαλώς, όχι για το καλό της Καλύμνου!!!

Ένα  δύσκολο και χρονοβόρο εγχείρημα, όπως αυτό της σύστασης Τοπικού Συμβουλίου Νεολαίας (ΤΟ.ΣΥ.Ν.),,αλλά και με
καθυστέρηση εκ μέρους της διαπαραταξιακής επιτροπής του Δήμου η οποία σημειωτέων αποτελείτε από τους Δ.Σ. Γιώργο Κοπανεζο ,Μαύρο Γεώργιο και Ρήγα Μικε, φαίνεται να μπαίνει πλέον στην τελική ευθεία , αν και Τα Τοπικά Συμβούλια Νέων θυμίζουμε ότι είναι ένας σχετικά καινούργιος  θεσμός ο οποίος ψηφίστηκε στην Βουλή των Ελλήνων πριν από 8 χρόνια ( Φεβρουάριος  του 2006)  και επιβάλει σε κάθε Δήμο ή Κοινότητα τη λειτουργία του.
Όπως δήλωσε πρόσφατα ο Δήμαρχος , έχει σταλθεί ήδη σχετική ενημερωτική επιστολή στα εκπαιδευτικά ιδρύματα του νησιού μας , και απευθυνόμενος  σε ηλικίας 15 έως 28 ετών, που είναι εγγεγραμμένοι στο δημοτολόγιο του δήμου, και επιθυμούν να συμμετέχουν στο    ΤΟ.ΣΥ.Ν., να απευθυνθούν  στο γραφείο του ΔΣ μεχρι τις 15 Μαρτίου.
Επισημαίνεται ότι για την εγγραφή οι ενδιαφερόμενοι /ες θα πρέπει να έχουν μαζί τους , για την συμπλήρωση της σχετικής αίτησης , φωτοτυπία της αστυνομικής τους ταυτότητας η` διαβατηρίου και πιστοποιητικό γεννήσεως, ενώ στην επιστολή του Δημάρχου υπάρχει η  προτροπή προς τους νέους   καθολικής συμμετοχής .
Θυμίζουμε ότι  το Τοπικό Συμβούλιο Νεολαία το οποίο κινείται στην ενίσχυση της συμμετοχής των νέων στην διαχείριση τοπικών υποθέσεων , που ανταποκρίνονται στα ενδιαφέροντα τους ,και έργο των δημοτικών συμβουλίων νεολαίας είναι ο εντοπισμός , η ανάδειξη και η παρακολούθηση των αναγκών και των προβλημάτων της νεολαίας σε τοπικό επίπεδο, η ανάληψη σε συνεργασία με τον Δήμο , πρωτοβουλιών και δραστηριοτήτων για την πλήρη και ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας των νέων , η μέριμνα για την λήψη μέτρων με σκοπό την ενεργό και αποτελεσματική συμμετοχή των νέων στην τοπική κοινωνία και η ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας με αντίστοιχα τοπικά συμβούλια Νέων σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.
Μέσω αυτού οι νέοι και οι νέες, ηλικίας 15 έως 28 ετών, μπορούν να εκφράσουν τον προβληματισμό τους και τις απόψεις τους για τα προβλήματα της Νεολαίας σε τοπικό επίπεδο. Βασική προϋπόθεση για τα παραπάνω είναι η εγγραφή στα μητρώα νέων του Δήμου ή της Κοινότητα του κάθε ενδιαφερόμενου.
Εγχείρημα το οποίο επανέρχεται μετά από χρόνια, και ευελπιστούμε τελικά αυτήν την φορά να υλοποιηθεί....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου