Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Παρέμβαση Ζερβού στην ΕΛΣΤΑΤ με πολλά … ερωτηματικά

Από τηλεοπτική παρουσία του Δημάρχου, πληροφορηθήκαμε την παρέμβαση του δ.σ. της μείζονος αντιπολίτευσης και πρώην Προέδρου του ΔΣ, κ. Σ. Ζερβού, ο οποίος κατέθεσε ένσταση στην ΕΛΣΤΑΤ, κατά της απόφασης για την «απογραφική ενσωμάτωση» του Χωριού σε έναν οικισμό, με το όνομα Πόθια.

Ενώ σε λίγη ώρα θα ξεκινήσει το «περιβόητο» Δημοτικό Συμβούλιο, που θα συζητήσει το θέμα της απογραφής και αναμένεται να κορυφωθεί η σύγκρουση μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και των αντιπολιτεύσεων, ήλθε αυτή η είδηση, να δημιουργήσει ερωτηματικά, αφού δεν γνωρίζουμε τόσο το σκεπτικό όσο και το περιεχόμενο της ένστασης, που κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος του ΔΣ.

Ο Δήμαρχος είπε ότι ο κ. Σ. Ζερβός, επισκέφτηκε χθες το πρωί (Παρασκευή) την ΕΛ.ΣΤΑΤ και συνοδευόμενος από δικηγόρο, κατέθεσε ένσταση για την μη καταγραφή της Χώρας Καλύμνου ως αυτοτελούς οικισμού στην απογραφή του 2011.

Την ενέργεια αυτή ο Δ. Διακομιχάλης την χαρακτήρισε ως «διασπαστική και επικίνδυνη» και τόνισε ότι «μπορεί να αποδυναμώσει την προσφυγή που θα καταθέσει ο Δήμος Καλυμνίων για τη διόρθωση του σχετικού ΦΕΚ, ώστε η Χώρα να συμπεριληφθεί ως αυτοτελής οικισμός».

Δημιουργεί πράγματι απορίες και ερωτηματικά η ενέργεια αυτή του κου Ζερβού, την παραμονή που το ΔΣ θα συνέλεθει για να αποφασίσει τις ενέργειες που θα γίνουν, ώστε να αποκατασταθεί το πρόβλημα που δημιουργήθηκε, εκείνος να προβαίνει σε παρόμοιες ενέργειες.

Επίσης προκύπτει και ένα επιπλέον ερωτηματικό, αν ο επικεφαλής της παράταξής του, γνώριζε την κίνηση αυτή του στελέχους του και αν αποτέλεσε προσωπική ενέργεια ή έγινε κατόπιν συνενοήσεως με τα μέλη της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας.

Φυσικά θα αναμένουμε την αιτιολόγηση της ενέργειας αυτής, εκ μέρους του πρώην προέδρου του ΔΣ, αφού, προς το παρόν, είναι δύσκολο κανείς να κατανοήσει την σκοπιμότητα της κίνησης αυτής.

«ΠΑΛΜΟΣ του ΑΙΓΑΙΟΥ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου