Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Στο τρίγωνο Κάλυμνο – Αθήνα και Κω οι διεργασίες για νέα παράταξη


Όλο και περισσότερο «διασταυρώνονται» οι δημοσιογραφικές πληροφορίες για τις διεργασίες που γίνονται, στα πλαίσια δημιουργίας μιας νέας παράταξης, που στις εκλογές του 2014, θα διεκδικήσει τον Δήμο Καλύμνου.

Τα χαρακτηριστικά της «ομάδας» αυτής, η οποία δεν είναι εντελώς
προϊόν «παρθενογένεσης» και που φιλοδοξεί να σχηματίσει παράταξη και να κάνει την εμφάνισή της λίγο πριν τις εκλογές, είναι πολλά.

Καταρχάς φιλοδοξεί να παρουσιαστεί στο προσκήνιο, ως η παράταξη που θα εκπροσωπεί «την νέα γενιά», αφού μπροστά θα βγουν νέα σε ηλικία άτομα, που στην πλειοψηφία τους δεν έχουν εμπλακεί άμεσα με τα κοινά. Βέβαια στην «κορυφή της πυραμίδας» θα είναι εν ενεργεία δημοτικοί σύμβουλοι, νέοι στην ηλικία, που δεν έκρυψαν ποτέ τις … φιλοδοξίες τους για τον δημαρχιακό θώκο.

Όμως στην παράταξη αυτή, τον τελευταίο λόγο θα έχουν «δυνάμεις» που κινούνται στο «παρασκήνιο» και θα συνεχίσουν και στο μέλλον να παραμένουν «στο παραπέτασμα», εκτός αν αλλάξουν τα δεδομένα. Αυτοί θα λειτουργούν κινώντας τα νήματα και καθορίζοντας την πολιτική της «ομάδας», σε επικοινωνιακό και πολιτικό επίπεδο.

Στις δυνάμεις αυτές, ανήκουν πρόσωπα που έχουν αποχωρήσει, ενώ άλλα είναι ενεργά και δραστηριοποιούνται μέσα από την σύνθεση του σημερινού Δημοτικού Συμβουλίου και τυπικά τουλάχιστον, ανήκουν σε παρατάξεις που εκπροσωπούνται στο όργανο του Δήμου και αυτοί είναι οι λεγόμενοι «στρατηγοί». Αυτοί θα αποτελέσουν τον «σκληρό πυρήνα», ο οποίος θα παραμείνει «αρραγής» τόσο αυτή την περίοδο, όσο και μετά.

Παράλληλα, η «ομάδα» αυτή έχει και ένα επιπλέον χαρακτηριστικό και αυτό είναι οι διασυνδέσεις της με πρόσωπα που βρίσκονται εκτός Καλύμνου και συγκεκριμένα τόσο στην Αθήνα, όσο και στην γειτονική Κω, ενώ ακόμη αδιευκρίνιστες παραμένουν οι πληροφορίες, για την Ρόδο.

Ειδικά, «οι κατοικούντες εις το κλεινόν άστυ», κατά την προηγούμενη δημοτική περίοδο, είχαν στενές σχέσεις με την τοπική εξουσία και είχαν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο, ιδίως με πρόσχημα «τα πολιτιστικά δρώμενα». Ο ρόλος τους στην δημιουργία αλλά και στην λειτουργία της ομάδας είναι σημαντικός, αφού οι συγκεκριμένοι έχουν αρκετές διασυνδέσεις στην Αθήνα και ειδικά στον χώρο της παροικίας.

Οι έτεροι μετέχοντες στην «ομάδα», είναι άτομα που δραστηριοποιούνται στα διαδικτυακά μέσα και ανήκουν στους λεγόμενους «απλούς στρατιώτες», που καθοδηγούνται από τους «λοχαγούς», δηλαδή τους γνωστούς επικεφαλείς της «κίνησης», που με την σειρά τους παίρνουν «εντολές» από την ομάδα των στρατηγών. Οι συγκεκριμένοι «επιδίδονται» σε «ιντερνετικό ανταρτοπόλεμο», με διάφορα «ψευδώνυμα» και κάνουν «χτυπήματα» πότε στην μια και πότε στην άλλη πλευρά και κυρίως κατά της σημερινής Δημαρχίας.

Μια ακόμη «παραφυάδα», που από καιρό εκδηλώνει την διάθεση της να εμπλακεί στα τοπικά δρώμενα, «κατοικοεδρεύει» στην γειτονική Κω και είχε προσεγγιστεί από αντιπάλους της σημερινής ΔΑ, μάλιστα αρκετό καιρό πριν τις εκλογές. Οι συγκεκριμένοι είχαν αναπτύξει σημαντική δράση για μια περίοδο, η οποία στην συνέχεια «ατόνησε», αλλά παραμένουν σε επαφή με την «ομάδα» και είναι υποστηρικτές της προοπτικής αυτής.

Βέβαια η πορεία θα δείξει ποια θα είναι η εξέλιξη όλων αυτών των διεργασιών. Αυτό πάντως που διαφαίνεται προς το παρόν, είναι ότι δεν επιθυμούν να δοθεί δημοσιότητα στις ενέργειές τους και για καιρό θα κινούνται «στο παρασκήνιο» και θα αξιολογήσουν την στιγμή όπου θα καταστήσουν εμφανή την όλη αυτή κίνηση.

«ΠΑΛΜΟΣ του ΑΙΓΑΙΟΥ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου