Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Συγκλονιστικοί οι αριθμοί μετανάστευσης από Κω & Κάλυμνο για Αυστραλία, 2ooo Καλύμνιοι έφυγαν

Συγκλονιστικοί είναι οι αριθμοί των συμπατριωτών μας από Κω και Κάλυμνο που φεύγουν για Αυστραλία σε αναζήτηση εργασίας είτε σα μεμονωμένα άτομα είτε σαν οικογένειες'' δήλωσε στην ΕΡΑ ο
πρόεδρος του Συλλόγου Επαναπατριζόμενων <ΟΔΥΣΣΕΑΣ> Μιχάλης Παστρικός.''
Από τη Κω το τελευταίο χρόνο 800 περίπου και από τη Κάλυμνο 2.000 συμπολίτες μας αναζητούν μια καλύτερη ζωή στο DARWIN και σε πόλεις της Νότιας Αυστραλίας''υπογραμμίζει ο κ. Παστρικός, ενώ οι προσφερόμενες θέσεις εργασίας αφορούν κυρίως σε εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό και σε εργατικό σε αγροτοκαλλιέργειες και ορυχεία.
Ο πρόεδρος του συλλόγου εφιστά τη προσοχή των ενδιαφερομένων στις προϋποθέσεις που απαιτούνται αναφέροντας χαρακτηριστικά παραδείγματα όπως 13 συμπατριωτών μας απο Κάλυμνο που ΄ταξίδεψαν στην Αυστραλία με τουριστική visa έχοντάς στις αποσκευές τους αρβύλες μυστρί,κ.α εργαλεία γεγονός που τους στέρησε την άδεια απο τη πρεσβεία για να ταξιδέψουν και επέστρεψαν πίσω.
Όσοι ενδιαφέρονται για περισσότερη ενημέρωση μπορούν να επικοινωνούν με το σύλλογο ,μάλιστα τη Κυριακή πραγματοποιείται και Γενική Συνέλευση στη Μαρίνα της Κω.Για τη Κάλυμνο υπεύθυνη είναι η κα Θέμις Καλικαντζάρου .
kosnews24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου