Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Γονείς 1ου Δημοτικού Σχολείου Χώρας: «Η Χώρα των 10 αιώνων διαγράφεται»


Η αντίδραση για την «ενσωμάτωση» του οικισμού του Χωριού στην Πόθια, είναι μεγάλη και έντονη και αυτή τη φορά έρχεται από τους γονείς των μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Χώρας Καλύμνου.
Το ΔΣ του Συλλόγου μιλά για ταπείνωση, την οποία δεν προτίθεται κανείς Χωριανός να την αποδεχτεί.
Η ανακοίνωση του Συλλόγου, που έχει αποδέκτες τόσο τον Δήμο όσο και την ΕΛΣΤΑΤ, αλλά και τα τοπικά ΜΜΕ, έχει ως εξής:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
1ΟΥ 12/ΘΕΣΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
ΧΩΡΑΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ
ΧΩΡΑ ΚΑΛΥΜΝΟΣ 22/01/2013
ΠΡΟΣ:1) ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ
2)ΔΗΜΟ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ
3)Μ.Μ.Ε.

                               ΠΡΑΚΤΙΚΟ 1/22-01-2013

ΘΕΜΑ: «Η Χώρα των 10 αιώνων διαγράφεται»

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου 12/θεσίου Δημοτικού Σχολείου Χώρας Καλύμνου, όπου εκπροσωπεί διακόσιες εικοσιπέντε (225) οικογένειες, όλοι μόνιμοι κάτοικοι της Χώρας Καλύμνου, μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της απογραφής πληθυσμού και οικισμών έτους 2011, συνεδρίασε σήμερα 22-01-2013,με θέμα : «Η Χώρα των 10 αιώνων διαγράφεται»
Γνωρίζουμε προς όλους τους άμεσα ή έμμεσα εμπλεκόμενους, ότι η Χώρα, είναι η αρχαιότερη πόλη της Καλύμνου και μετράει ζωή 10 αιώνων. Η πρώτη και μοναδική ιστορική πόλη του Νησιού μας. . Οι Βυζαντινοί, οι Ιππότες, οι Τούρκοι, οι Ιταλοί, όλοι οι κατακτητές δεν αμφισβήτησαν το δικαίωμα της να έχει την ονομασία της. Αυτό το δικαίωμα δεν θα το χάσει σήμερα ,σε ημέρες Ελληνικής Δημοκρατίας και για λόγους μη κατανοητούς και μη αποδεκτούς από εμάς.
Τέτοια ταπείνωση ,εμείς οι γονείς των παιδιών του 1ου Δ.Σ. Χώρας Καλύμνου   δεν πρόκειται να τη δεχτούμε με τίποτα. Είμαστε κάτοικοι της Χώρας Καλύμνου και είναι δικαίωμα και υποχρέωσή μας να διατηρήσουμε τον οικισμό μας, την παράδοση, τη ιστορική και πολιτιστική μας ταυτότητα, τόσο για μας όσο και για τα παιδιά μας.
Καλούμε κάθε υπεύθυνο, να ενεργήσει τα δέοντα, προκειμένου να επανέλθει η Χώρα Καλύμνου, στην πρότερη κατάσταση.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΠΕΤΡΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου