Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Προφυλακίστηκαν οι τρεις Καλύμνιοι που συνελήφθησαν με ναρκωτικά


Το δρόμο για τις φυλακές πήραν μετά την απολογία τους οι τρεις Καλύμνιοι οι οποίοι συνελήφθησαν να έχουν κρύψει στο σώμα τους 336 γραμμάρια ηρωίνης προκειμένου να την μεταφέρουν, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί στην Κω και να την διαθέσουν σε τοξικομανείς της περιοχής.

Όπως είναι γνωστό οι τρεις άνδρες ηλικίας 43, 34 και 29 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο της Κω από προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα, κατηγορούνται για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, κατοχής και μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών με σκοπό τη διακίνηση. Και οι τρεις στη κατοχή των οποίων εκτός από την ηρωίνη είχαν εντοπιστεί και 90 ναρκωτικά χάπια, κρατούνταν και προχθές προσήχθησαν συνοδευόμενοι από το δικηγόρο τους κ. Παναγιώτη Αβρίθη στον ανακριτή για να δώσουν εξηγήσεις για τα όσα τους καταλογίζονται.
Σύμφωνα με πληροφορίες και οι τρεις αρνήθηκαν τις κατηγορίες και ισχυρίστηκαν πως είναι εξαρτημένοι από τα ναρκωτικά και πως τις ποσότητες των ουσιών τις προμηθεύτηκαν αποκλειστικά και μόνο για δική τους χρήση τους και προκειμένου να μην αναγκάζονται να «ψάχνουν» για τη δόση τους στο νησί. Ωστόσο οι ισχυρισμοί τους αυτοί δεν έπεισαν εισαγγελέα και ανακριτή οι οποίοι με σύμφωνη γνώμη αποφάσισαν την προσωρινή κράτηση των τριών ανδρών.
Η «αντίστροφη μέτρηση» για τους συλληφθέντες άρχισε το μεσημέρι του Σαββάτου 19 Ιανουαρίου 2013 όταν αστυνομικοί του Τμήματος Αερολιμένα Κω, αξιοποιώντας σχετική πληροφορία που είχαν, εντόπισαν τους δράστες κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο με πτήση από Αθήνα και μετά από έλεγχο βρήκαν στην κατοχή τους 90 ναρκωτικά χάπια.
Κατά την διάρκεια της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι είχαν αποκρύψει σε σημείο του σώματός τους (στον πρωκτό) ποσότητες ηρωίνης και μεταφέρθηκαν άμεσα στο Γενικό Νοσοκομείο Κω.
Ακολούθησαν ιατρικές εξετάσεις και στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε αποβολή των ναρκωτικών ουσιών, όπου διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν συνολικά οκτώ νάιλον συσκευασίες που περιείχαν ηρωίνη συνολικού βάρους 336,5 γραμμαρίων.
Από τη διερεύνηση της υπόθεσης εξακριβώθηκε ότι οι τρεις δράστες την Πέμπτη 17-01-2013 ταξίδεψαν μαζί από την Κάλυμνο, όπου διαμένουν, στην Αθήνα, αγόρασαν τις ναρκωτικές ουσίες και θα επέστρεφαν στην Κάλυμνο μετά την άφιξή τους στην Κω. Όλες οι ναρκωτικές ουσίες, καθώς και -4- κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή τους κατασχέθηκαν

ΡΟΔΙΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου